Amstelveen,
27
juni
2013
|
15:00
Europe/Amsterdam

KLM lanceert 3D strategy game ‘Aviation Empire

Samenvatting

KLM brengt vandaag Aviation Empire uit. Een 3D strategy game die gratis wordt aangeboden op iOS en Android. Hiermee is KLM de eerste luchtvaartmaatschappij die de speler via een game laat beleven wat het is om een luchtvaartmaatschappij te managen.

Aviation Empire is geen promotioneel spel maar een volwaardige strategy game: spelers investeren in een vloot, bouwen een netwerk met internationale bestemmingen op en ontwikkelen eigen luchthavens.

De game combineert de digitale wereld met de echte wereld. Via real live GPS-check-in op een van de bijna 70 luchthavens uit Aviation Empire, kunnen spelers deze bestemming vrijspelen.

Verder maken in-app-aankopen het spelers mogelijk hun vloot uit te breiden en te personaliseren. Daarnaast kunnen zij doorspelen via tablet en smartphone met hetzelfde besturingssysteem (iOS of Android).

Behalve met game credits worden spelers beloond met badges. Ingelogd met een social media account kunnen zij de badges en hun prestaties delen met vrienden. Leaderboards tonen de positie van de speler wereldwijd en ten opzichte van vrienden.

Gaming is een grote potentiële markt. Dit, gecombineerd met de toenemende behoefte aan interactie, biedt KLM de kans om relaties met klanten en mogelijke reizigers op te bouwen en te versterken. Aviation Empire is voor KLM klanten en fans, en daarnaast voor iedereen die van strategische games houdt.
Pieter Elbers, Managing Director & Chief Operating Officer KLM
GPS check-in legt de relatie tussen Aviation Empire en het wereldwijde KLM netwerk. De komende periode zullen we de game verder ontwikkelen en de verbinding tussen de digitale en de ‘echte’ KLM wereld steeds verder versterken.
Martijn van der Zee, SVP E-Commerce AIR FRANCE KLM

KLM, Monpellier Venture en Little Chicken Game Company hebben de game in nauwe samenwerking ontwikkeld. Daarnaast hebben 180 bèta-testers geholpen met het optimaliseren van de game play, de beelden en de ‘look & feel’. Co-creatie is structureel ingevuld via een Facebook Aviation Empire pagina (facebook.com/AviationEmpire) die spelers verbindt aan KLM, aan de gameontwikkelaars en aan elkaar.

De ontwikkeling van deze game is een logische volgende stap in de digitale evolutie van KLM. KLM bewees haar pioniersmentaliteit door als een van de eerste luchtvaartmaatschappijen een 24-uursservice via sociale media aan te bieden en als eerste het innovatieve 'Meet & Seat' te lanceren. Aviation Empire sluit hier perfect bij aan. Beide werelden komen nu bij elkaar; het aloude pionieren en de nieuwe digitale wereld.

Via http://player.companywebcast.com/klmcommunications/20130627_1/en/start was het mogelijk om vandaag vanaf 16.00 uur het persevenement te volgen, waar onder meer een toelichting op de totstandkoming van het spel en hoe het werkt, wordt gegeven. (De link blijft ook nog na 27 juni beschikbaar).

Voor de Aviation Empire - The Story, klik dan hier.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws