Amstelveen,
20
december
2012
|
12:18
Europe/Amsterdam

KLM krijgt predicaat ‘Koninklijk’ verlengd

Samenvatting

KLM mag de Koninklijke Kroon ook de komende 25 jaar weer blijven voeren. President-directeur van KLM, Peter Hartman, kreeg vandaag een gemeentelijke oorkonde overhandigd van burgemeester Jan van Zanen van Amstelveen met de recent verleende bestendiging van het recht tot het voeren van het predicaat ‘Koninklijk’. 

KLM is zeer trots dat Hare Majesteit de Koningin het predicaat heeft bestendigd. Het onderstreept des te meer hoe Nederlands KLM is.
Peter Hartman, President & CEO of KLM
Ik feliciteer KLM van harte met de verlenging. Amstelveen is en blijft trots op de Koninklijke.
Jan van Zanen, Burgemeester van Amstelveen

Het predicaat ‘Koninklijk’
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën N.V. werd opgericht op 7 oktober 1919. Na de Tweede Wereldoorlog werd de naam gewijzigd in Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V. Het predicaat ‘Koninklijk’ werd al vóór de oprichting verleend op 12 september 1919 door Koningin Wilhelmina. Het verlenen van het predicaat nog voordat een bedrijf is opgericht, is heel bijzonder. Het predicaat wordt namelijk in principe pas verleend na ten minste honderd jaar bestaan. En dan nog moet een bedrijf aan allerlei hoge eisen voldoen.

Het predicaat wordt slechts voor een periode van 25 jaar verleend en na afloop van die periode dient een verzoek te worden ingediend tot bestendiging van het ‘Recht tot het voeren van het Predicaat ‘Koninklijk’. Pas na een zorgvuldig onderzoek van achtereenvolgens de burgemeester van Amstelveen, de commissaris van de Koningin in Noord-Holland en het Kabinet van de Koningin kan het predicaat bij gunstige uitslag worden bestendigd.


‘Koninklijk’ en de zwaan
De koninklijke waarde van KLM kwam onder andere tot uitdrukking in de welbekende reclamecampagne “Zwanen” die KLM eerder voerde. De zwaan wordt geassocieerd met de positieve kernwaarden nationale trots, betrouwbaarheid, kwaliteit, kracht, stijl en koninklijk. De zwaan is weer actueel nadat gisteren de Gouden Loeki is uitgereikt. KLM was in 1995 de eerste die de Loeki heeft mogen ontvangen voor de commercial “Zwanen”. KLM feliciteert Telfort, de winnaar van de Loeki 2012, van harte met deze memorabele waardering. 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws