Amstelveen,
21
februari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM Joint Venture biedt unieke vrachtverbinding China – Afrika aan

Samenvatting

KLM en Kenya Airways zijn de eerste in de luchtvaartindustrie die een directe vrachtvervoerverbinding tussen China en Afrika aanbieden. De route verbindt China’s belangrijkste industriële zone Guangdong met Nairobi van waaruit alle belangrijke markten in Afrika worden bediend, de ‘Gateway to Africa’. Vanavond vertrekt het speciale vrachtvliegtuig uit Nairobi en zal morgenochtend landen in Amsterdam. Het toestel is voorzien van een bijzondere beschildering in safaristijl en de tekst – hunting for business - in Chinese karakters.

Het handelsverkeer tussen China en Afrika groeit zeer snel en KLM en Kenya Airways spelen hierop in via de uitbreiding van de Joint Venture tussen beide partijen. De combinatie van de sterke positie van KLM in China en partner Kenya Airways in Afrika hebben een uniek netwerk opgeleverd. Dit netwerk, de zogeheten Safari Connection is een driehoek tussen Europa, China en Afrika. De Kenya Airways hub Nairobi ontwikkelt zich hiermee verder tot een sterk luchtvrachtknooppunt, dat een efficiënte, betrouwbare en snelle doorvoer garandeert aan de klant. Dit is een goede aanvulling op het vrachtnetwerk dat KLM aanbiedt van en naar Schiphol.

Een Martinair B747-400 vrachtvliegtuig wordt voor deze unieke route ingezet en is voorzien van een hiervoor speciaal ontworpen beschildering. Deze geeft uiting aan zowel de ‘Safari Connection’ als aan het partnership tussen KLM en Kenya Airways. De rondvlucht vindt twee keer per week plaats. De capaciteit van het vrachtvliegtuig is maximaal 110 ton.

“Dankzij de flexibiliteit in de KLM groep met de Martinair vrachtvliegtuigen, kunnen we zeer wendbaar inspringen op kansen in de markt. Dit is zeer belangrijk in deze tijden. Hiermee laat de KLM groep zien dat we blijven investeren en innoveren en hiermee een belangrijk aandeel in de luchtvracht hebben. Uiteraard kijken we ook naar mogelijkheden om uit te breiden naar andere continenten, zoals Latijns-Amerika”, zegt Camiel Eurlings, managing director KLM.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws