Amstelveen,
10
december
2012
|
12:30
Europe/Amsterdam

KLM is hoofdsponsor Amsterdam 2013 en ‘official carrier’

Samenvatting

In 2013 viert Metropool Amsterdam feest. Talloze organisaties in de stad bereiken historische mijlpalen in dit jaar, die gevierd gaan worden met bezoekers en inwoners van Amsterdam. KLM is trots om als hoofdsponsor en official carrier een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de feestelijkheden, ook aan boord. Jubilea zijn onder andere 400 Jaar grachten, 125 jaar Koninklijk Concertgebouw Orkest, 40 jaar Van Gogh museum en de opening van het Rijksmuseum.

Wat de grachten zijn voor Amsterdam, is de kleur blauw voor KLM. KLM verbindt Amsterdam met de rest van de wereld via de luchthaven Schiphol. Jaarlijks reizen 29 miljoen passagiers met KLM, waarvan 9 miljoen met eindbestemming Amsterdam. En van alle medewerkers die wereldwijd actief zijn, wonen velen in Amsterdam en omgeving. KLM’ers zijn daarmee waardevolle ambassadeurs voor Amsterdam en Amsterdammers voor KLM.
Peter Hartman, President & CEO of KLM.
De samenwerking tussen KLM en Amsterdam is van groot belang voor de stad. KLM en Amsterdam zijn sterke merken, typisch Nederlands en wereldwijd herkenbaar. Mede dankzij KLM heeft Amsterdam alle mogelijkheden om van 2013 een bijzonder jaar te maken.
Eberhard van der Laan, Burgemeester van Amsterdam

Amsterdam en KLM zijn twee ijzersterke merken, onlosmakelijk met elkaar verbonden. De bijzondere festiviteiten illustreren de rijke historie van Amsterdam, en verbinden ook het verleden met het heden en de toekomst. Ook KLM combineert al bijna een eeuw pioniersgeest met de huidige kennis en ervaring om zo op een innovatieve manier een duurzame toekomst zeker te stellen. Amsterdam heeft zich tot doel gesteld in 2020 de meest duurzame metropool ter wereld te zijn. KLM speelt daarin een belangrijke rol met haar kwalitatief hoogwaardige netwerk, haar economische functie in de regio en haar voortrekkersrol in het verduurzamen van de luchtvaart. 

Met ruim 200 vliegtuigen, 171 bestemmingen en 240.000 vliegbewegingen verbindt het netwerk van KLM alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Amsterdam en is daarmee een stimulans voor de Nederlandse economie. Op 7 oktober 1919 werd de ‘Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën’ (KLM) opgericht. KLM bestaat in 2013 dus 94 jaar. Daarmee is KLM de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws