Amstelveen,
18
mei
2015
|
10:24
Europe/Amsterdam

KLM investeert in routenetwerk met vier nieuwe bestemmingen

Samenvatting

KLM vliegt vanaf vandaag dagelijks naar Belfast in Noord-Ierland, Montpellier in Frankrijk en Krakau in Polen. Vanaf 19 mei voert KLM vanaf Amsterdam ook drie keer per week een retourvlucht uit naar Edmonton in Canada.

Met deze vier nieuwe bestemmingen bieden we onze klanten nu 139 directe verbindingen aan over de hele wereld. Op de nieuwe Europese bestemmingen starten we met één vlucht per dag. De verwachting is dat de frequentie op termijn wordt verhoogd als de bestemming succesvol blijkt te zijn. De vier nieuwe routes betekenen een verdere uitbreiding van de hubfunctie Amsterdam en een aanvulling van ons aanbod voor onze klanten.
Pieter Elbers, president-directeur KLM

Over Belfast
Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland, is een aantrekkelijke toeristische bestemming. Deze stad in opkomst staat in de top vijf beste bestemmingen voor een stedentrip in het Verenigd Koninkrijk. Tourism Ireland heeft de ambitie te groeien naar 4,5 miljoen buitenlandse bezoekers in 2020 (drie miljoen in 2012). Tevens is de stad de economische motor van Noord-Ierland.

Over Krakau
Krakau, in het zuiden van Polen, is met een bevolking van ongeveer 1,7 miljoen inwoners in het stedelijke gebied, de tweede grootste stad van het land. Het is een van de oudste steden in Polen en daarmee niet alleen een aantrekkelijke zakelijke, maar ook een schitterende toeristische bestemming. Het historische stadscentrum van Krakau staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Over Montpellier
Montpellier, gelegen aan de Middellandse Zee, is de hoofdstad van de Franse regio Languedoc-Roussillon. Montpellier is de achtste grootste stad van Frankrijk en huisvest onder andere een van de oudste universiteiten ter wereld. Montpellier is een ideale vakantiebestemming, een historische en bruisende stad, met prestigieuze werelderfgoed bezienswaardigheden.

Over Edmonton
Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta en tevens de vijfde stad van Canada, na Toronto, Montreal, Vancouver en Calgary. Het is het grootste economische centrum van Noord-Alberta, en een belangrijke stad voor de gas- en petroleumindustrie.

Netwerk AIR FRANCE KLM
Het wereldwijde netwerk van AIR FRANCE KLM bestaat nu uit 212 bestemmingen die worden aangevlogen vanaf de hubs Amsterdam Airport Schiphol en Paris-Charles de Gaulle.

Belfast is de veertiende bestemming in het Verenigd Koninkrijk en de eerste in Noord-Ierland waarop KLM vliegt met een rechtstreekse lijndienst. KLM vliegt naar George Best Belfast City Airport. Na Warschau is Krakau de tweede bestemming in Polen waar KLM heen vliegt met een rechtstreekse lijndienst. Ook Air France vliegt naar Montpellier vanuit de Parijse luchthavens Charles de Gaulle en Orly.

De AIR FRANCE KLM Groep vliegt op vijf bestemmingen in Canada met vertrek vanaf Amsterdam-Schiphol en Parijs-Charles de Gaulle: Toronto, Vancouver, Montreal (uitgevoerd door KLM en AIR FRANCE), Calgary en Edmonton (uitgevoerd door KLM). Met het Canadese WestJet heeft AIR FRANCE KLM een codeshare-overeenkomst. Passagiers hebben hiermee toegang tot dertig extra routes in Canada die aansluiten op het AIR FRANCE KLM-netwerk.

Dienstregeling
De tijden en frequenties van de vluchten staan op klm.com.