Amstelveen,
13
februari
2013
|
14:00
Europe/Amsterdam

KLM introduceert vernieuwd product en prijsbeleid Europa

KLM biedt de klant maatwerk in Europa

Samenvatting

KLM introduceert nog meer Europese bestemmingen tegen een scherp tarief. KLM verlaagt vanaf 22 april op 11 Europese bestemmingen de prijs naar €99. KLM biedt zo ruim 30 Europese bestemmingen tegen dit scherp geprijsde tarief. KLM heeft hiermee in Nederland het grootste aanbod aan laag geprijsde bestemmingen voor de klant. 

Verder gaat KLM bagage loskoppelen van de ticketprijs. Dit betekent dat de klant in economy class 15 euro per vlucht betaalt voor een stuk ruimbagage op Europese vluchten per 22 april 2013. Iedereen die een relatie met KLM heeft, is hiervan uitgezonderd. Dit zijn klanten die lid zijn of worden van het Frequent Flyer programma Flying Blue. Ook geldt dit voor gecontracteerde Corporate Clients, BlueBiz leden en passagiers die in het bezit zijn van een volledig flexibel ticket (Y en B klasse).

KLM introduceert dit vernieuwde business model in Europa om in te spelen op veranderd klantgedrag: een groot deel van de huidige passagiers in Europa reist nu zonder ruimbagage. Bovendien heeft de klant steeds meer de behoefte om een reis “op maat” samen te stellen. Dit kan hij of zij doen via betaalde opties (paid options), zoals stoelkeuze, meer beenruimte (Economy Comfort) en paid lounge access op termijn. De keuze is aan de klant.
 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws