Amstelveen,
29
juni
2023
|
10:02
Europe/Amsterdam

KLM introduceert nieuwe World Business Class-stoelen in de B777-300/200

Meer comfort en privacy door schuifdeur

KLM heeft haar vernieuwde World Business Class-stoelen geïntroduceerd. De bredere stoelen beschikken over een schuifdeur voor meer comfort en privacy. Dankzij innovatieve ontwikkelingen zijn de stoelen, inclusief alle bijbehorende technologie, gemiddeld 10 - 15 procent lichter dan Business Class-stoelen in hetzelfde segment. Dit draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van KLM.

KLM heeft op basis van klantonderzoek de vernieuwde World Business Class-stoel laten ontwerpen. De nieuwe stoelen bieden passagiers alle ruimte en comfort:

  • Alle passagiers hebben direct toegang tot het gangpad. Elke stoel is voorzien van een lichtgewicht schuifdeur, die eenvoudig te openen en te sluiten is. Zo kan de stoel afgesloten worden voor meer privacy tijdens werken, relaxen en/of slapen.
  • Meer persoonlijke instelmogelijkheden en handige functionaliteiten, waaronder een instelbare ondersteuning voor de onderrug en een relaxmodus met subtiele rugmassage.
  • De stoel is te verstellen naar een comfortabel bed van twee meter (198 cm).
  • Er zijn diverse oplaadmogelijkheden voor apparatuur op een handige locatie in het zicht van de passagier. Ook is er de mogelijkheid om draadloos op te laden.
  • Er bevindt zich ook een afsluitbaar kastje met extra opbergruimte en een ingebouwde spiegel. De stoel biedt een verzonken fleshouder om ook bij mogelijke turbulentie een flesje water veilig ‘op’ tafel te kunnen zetten.

Overige World Business Class-services, zoals bijvoorbeeld het cateringconcept en SkyPriority blijven ongewijzigd. 
 

"Op basis van uitgebreid klant – en concurrentieonderzoek hebben we de stoel in de World Business Class dusdanig verbeterd dat de klant kan genieten van nog meer privacy en comfort tijdens de vlucht. De stoelen zijn verbeterd op het gebied van design, technologie en duurzaamheidscriteria. Met de vernieuwde World Businessclass, Premium Comfort, Economy Comfort- en Economy Class-stoelen komt KLM tegemoet aan de verschillende wensen van de passagiers. We zijn verheugd dat we onze klanten wereldwijd deze producten en bijkomende services kunnen bieden.”

Boet Kreiken, EVP Customer Experience

Voor de nieuwe World Business Class koos KLM de Jamco Venture stoel in een 1-2-1 opstelling, dus met directe toegang tot het gangpad voor elke passagier. De Jamco Venture stoel is al in gebruik in de World Business Class van de Boeing 787-toestellen. Op basis van uitgebreid klantonderzoek heeft KLM in samenwerking met de leverancier de stoel verder verbeterd.
Het gehele ontwerp van JAMCO in samenwerking met KLM, en met name de setup van de persoonlijke cabine, is in zijn totaliteit lichter dan andere World Business Class-stoelen in hetzelfde segment, zonder dat er is ingeleverd op kwaliteit. Lichtere stoelen dragen bij aan de duurzaamheidsdoelen van KLM.

Alle Boeing 777-toestellen, zowel de Boeing 777-300 als de 777-200, zullen worden voorzien van de vernieuwde World Business Class-stoelen. Ook worden deze toestellen voorzien van de nieuwste cabine Premium Comfort. Naar verwachting is de ombouw binnen een jaar gereed.

download
KLM_WBC_06262023_DEF