Amstelveen,
05
december
2019
|
10:02
Europe/Amsterdam

KLM introduceert nieuw social servicekanaal: LINE

Samenvatting

KLM heeft een nieuw servicekanaal geopend, gericht op de Japanse markt. Op social media platform LINE wordt met ingang van 5 december 2019 24 uur per dag service verleend aan Japanse klanten met behulp van social media agents. Zij kunnen vragen van passagiers beantwoorden, tickets boeken en instapkaarten versturen. KLM is de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die op LINE service gaat verlenen.

KLM is ervan overtuigd dat zij moet zijn waar de klant is, op de platformen van hun keuze. Dit kan KLM.com of de KLM-app zijn, maar ook social mediakanalen van derden. Daarom is KLM bijvoorbeeld druk bezig met het ontwikkelen van voice-toepassingen, zoals voor Google Home en Amazon Alexa, én worden onder andere Facebook, Twitter, WhatsApp, Messenger, KakaoTalk (voor Korea) en WeChat (voor China) al enige tijd als servicekanaal ingezet. Hier komt LINE nu bij.

82 miljoen gebruikers

LINE is een social media platform. Het biedt voice-, video- en chatcommunicatie tussen gebruikers, binnenlands, internationaal en ongeacht de telecomprovider. LINE heeft 82 miljoen actieve gebruikers in thuismarkt Japan. De grootste doelgroep bestaat uit 15- tot 34-jarigen.

De uitbreiding met LINE betekent dat onze Japanse klanten ons nog beter zullen weten te vinden, op het kanaal van hun keuze. Toen we op andere markten van start gingen met populaire lokale platformen, zagen we daar een enorme toename in het aantal vragen. Dat is een bevestiging van onze strategie dat we moeten zijn waar de klant is. Daarom hebben we nu ook LINE geopend als servicekanaal.
Pieter Elbers, president-directeur KLM

KLM op sociale media

KLM speelt al sinds 2009 een voortrekkersrol op het gebied van diensten en campagnes via sociale media. KLM heeft meer dan 28 miljoen vrienden en volgers op diverse sociale media. Via deze kanalen ontvangt KLM wekelijks meer dan 180.000 vermeldingen, waarvan 35.000 vragen of opmerkingen. Deze vragen en opmerkingen worden persoonlijk beantwoord door 360 servicemedewerkers, tevens het grootste sociale mediateam ter wereld. KLM biedt de klanten 24/7 ondersteuning op WhatsApp, Facebook, Messenger, Twitter, WeChat, KakaoTalk en LINE in tien talen: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans, Frans, Chinees, Japans en Koreaans. KLM was de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld waarbij klanten vluchtdocumenten en statusupdates via WhatsApp, Messenger en Twitter konden ontvangen. Bovendien was het de eerste Westerse luchtvaartmaatschappij op het Chinese WeChat.

Voor vragen of meer informatie over KLM op sociale media, zie social.klm.com.