Amstelveen,
14
april
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM introduceert nieuw damesuniform

Samenvatting

De ruim 11.000 dames van het cabine- en grondpersoneel en de vrouwelijke vliegers van KLM en KLM Cityhopper dragen vanaf vandaag het nieuwe damesuniform van KLM.

Het uniform heeft een vrouwelijke belijning met een moderne, frisse en krachtige uitstraling. "Ik ben blij dat het zo'n mooie creatie is geworden en hoop dat het met trots wordt gedragen", zegt KLM president-directeur Peter Hartman. Het model is compleet nieuw, maar het uniform houdt de KLM-blauwe kleur die al sinds 1971 wordt gevoerd. KLM is voortdurend bezig met innovatie. Het nieuwe uniform illustreert dit. “Met dit nieuwe uniform laten we zien, juist nu in deze tijden, dat we vertrouwen hebben in het merk KLM”, aldus Peter Hartman. De Nederlandse modeontwerper Mart Visser heeft het uniform ontworpen.

Uit onderzoek blijkt dat klanten het merk KLM waarderen om het typisch Nederlandse, het pragmatische. KLM speelt hierop in door een vleugje oranje aan het blauw toe te voegen. Het oranje komt terug in een oranje biesje aan de binnenkant van het uniform van het cabine- en grondpersoneel en in het sjaaltje.

KLM neemt het voortouw op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de luchtvaartsector. Het bedrijf neemt talloze innovatieve initiatieven om haar impact op milieu en natuur te verminderen. KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die het textiel van haar oude uniformen laat verwerken voor hergebruik.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws