Amstelveen,
07
januari
2014
|
16:29
Europe/Amsterdam

KLM introduceert iPad-app

Samenvatting

KLM introduceert een unieke 3D-app die speciaal is ontwikkeld voor de iPad. Met deze app kunnen gebruikers onder andere reisinspiratie opdoen, vluchten boeken, inchecken, een stoel selecteren en een instapkaart downloaden.

De app is ontwikkeld in samenwerking met een internationaal team van ontwerpers, reisexperts en een selecte groep KLM social media-volgers. Zij hebben geholpen bij het verfijnen van de belangrijkste functionaliteiten en het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid. Uiteraard hebben we ook frequent flyers betrokken bij het ontwerpproces om de app perfect te laten aansluiten bij de wensen van onze klanten.
Martijn van der Zee, Senior Vice President E-Commerce AIR FRANCE KLM

Een van de innovatieve functies van de app is de mogelijkheid om een vakantiebestemming te selecteren op basis van bijvoorbeeld budget, temperatuur en reistijd. In lijn met onze ‘social’ bedrijfsfilosofie is het mogelijk om op een driedimensionale wereldbol een overzicht te krijgen van alle KLM-bestemmingen waar je Facebook-vrienden wonen. Klanten met een KLM- of Flying Blue-account kunnen hun profielinformatie vinden en alles wat ze nodig hebben om hun reis te regelen.

De app zal continu verbeterd worden, waarbij de focus ligt op de specifieke wensen en behoeften van KLM-klanten, zodat zij het beste uit hun reis kunnen halen. Later dit jaar wordt de iPad-app ook voor Android ontwikkeld.

De aanbiedingen van de KLM Werelddeal-Weken, die morgen starten, zijn natuurlijk ook te vinden en te boeken via de iPad app.

Download in de App Store en lees ook het KLM Blog.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release