Amstelveen,
01
november
2013
|
17:15
Europe/Amsterdam

KLM introduceert innovatieve boarding methode

Samenvatting

KLM is gestart met een nieuwe innovatieve manier van boarden, op drie Europese vluchten per dag vanaf luchthaven Amsterdam Schiphol.

Ik ben er trots op dat KLM wereldwijd de eerste luchtvaartmaatschappij is die deze innovatieve manier van boarden heeft ontwikkeld. Naast het feit dat de nieuwe methode voor de passagiers meer gemak biedt, betekent dit snellere boarding proces voor KLM een kortere doorlooptijd waardoor vliegtuigen minder lang aan de grond hoeven te blijven staan. Hiermee kan onze dienstregeling verder worden geoptimaliseerd.
Pieter Elbers, Managing Director & Chief Operating Officer KLM

Uit onderzoek blijkt dat reizigers het huidige proces van het instappen bij een vliegtuig als inefficiënt ervaren. Voordat ze in het vliegtuig op hun stoel plaats kunnen nemen, moeten ze vaak eerst bij de gate wachten. Vervolgens blokkeren medepassagiers soms het gangpad, of moeten ze aan de kant voor passagiers met een raamplaats. Dit kan tot wachtrijen en frustratie leiden.

In theorie bestonden er al door wetenschappers ontwikkelde optimale boarding mogelijkheden, maar KLM komt nu als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld met een sneller en comfortabeler boarding proces.

 

KLM’s innovatieve boarding methode in de praktijk
Bij de gate krijgt de passagier een boarding nummer. Dit getal is gebaseerd op de plaats in het vliegtuig. Bij aanvang van het instappen worden de nummers een voor een op schermen bij de gate getoond. Door de nummervolgorde stappen eerst de passagiers in met een plaats aan het raam, te beginnen achter in het vliegtuig. Daarna zijn de passagiers met stoelen in het midden en vervolgens aan het gangpad aan de beurt. Op deze manier kunnen passagiers rustig in de wachtruimte hun beurt afwachten, in plaats van ongemakkelijk in de rij te staan ​​en over andere passagiers heen te stappen. Minder valide passagiers en gezinnen met baby’s mogen onveranderd als eerste instappen. SkyPriority passagiers krijgen de laagste nummers waarmee zij daarna als eerste aan de beurt zijn.

Vooralsnog gebruikt KLM de nieuwe manier op drie vluchten per dag, naar Berlijn, Budapest en Helsinki. Gedurende een testperiode wordt het systeem nog verder geoptimaliseerd. De doelstelling van KLM is om deze manier van boarden volgend jaar naar meer vluchten uit te breiden, zowel op Europese als op intercontinentale bestemmingen.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release