Amstelveen,
15
mei
2012
|
09:00
Europe/Amsterdam

KLM introduceert 72e intercontinentale bestemming: Zambia

Samenvatting

KLM vliegt per vandaag een directe lijndienst tussen Amsterdam en Kenneth Kaunda International Airport in Lusaka, Zambia. Met Lusaka verstevigt KLM haar positie verder op het Afrikaanse continent

De Zambiaanse hoofdstad Lusaka is de 72e intercontinentale bestemming van KLM. KLM vliegt drie keer per week op Lusaka, dat hiermee de 14e KLM-bestemming in Afrika is.

Zambia heeft dankzij de mijnbouw een sterke economische groei. Ook als toeristisch reisdoel biedt het Afrikaanse land vele mogelijkheden. Met name de stad Livingstone, vlakbij de Victoria Watervallen en de Zambezi-rivier zijn toeristische trekpleisters.

“Deze regio is van groot belang in het omvangrijke netwerk van KLM. Samen met Air France en onze partner Kenya Airways maken wij zo voor Zambia  de weg verder vrij naar de rest van de wereld. Dit geldt niet alleen voor onze passagiers maar ook voor vracht.” zegt Erik Varwijk, Managing Director  KLM en Executive Vice President Air France KLM International & The Netherlands.

Lusaka wordt drie maal per week aangevlogen met een Airbus A330-200. Het toestel biedt plaats aan 243 passagiers; 30 in de World Business Class en 178 in de Economy Class en 35 Economy Comfort Zone.

Vlucht KL521 vertrekt vanaf 15 mei 2012 op dinsdag, donderdag en zaterdag om 12.30 uur vanaf Schiphol en komt dezelfde dag in Lusaka aan om 22.05 uur. De retourvlucht KL522, vertrekt uit Lusaka op dezelfde dagen om 23.50 uur. De vlucht keert de volgende dag terug in Amsterdam om 9.45 uur.

KLM en Air France hebben gezamenlijk extra aandacht voor het Afrikaanse continent deze zomer. KLM vliegt sinds 27 maart twee keer per week naar Luanda, Angola. Air France breidt de capaciteit uit naar Abidjan, Lome en N’Djamena.

Ook de samenwerking met partner Kenya Airways wordt verder versterkt. In Lusaka worden Air France en KLM vertegenwoordigd door Kenya Airways. Een gecombineerd team van Air France, Kenya Airways en KLM is actief in Zambia.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws