Amstelveen,
08
september
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM introduceert 71ste intercontinentale bestemming: Luanda

Samenvatting

KLM start per 14 november 2011 een lijndienst tussen Amsterdam en Quatro de Fevereiro International Airport in Luanda, Angola. Luanda wordt KLM’s 71ste intercontinentale bestemming.

Luanda is de vijfde intercontinentale bestemming die KLM deze winter opent naast de al eerder aangekondigde lijndiensten naar Rio de Janerio, Buenos Aires, Havana en Punta Cana.

Luanda wordt twee maal per week aangeboden met een Boeing 777-200. Het toestel biedt plaats aan 318 passagiers; 35 in de World Business Class en 283 in de Economy Class. Samen met Air France biedt KLM in totaal vier wekelijkse vluchten op Luanda.

KLM verstevigt met olie bestemming Luanda haar positie in Afrika Deze regio is van groot belang in het omvangrijke netwerk van Air France-KLM. De AIR FRANCE KLM groep biedt deze winter 45 bestemmingen in Afrika.

Vlucht KL581 vertrekt vanaf 14 november 2011 op maandag om 13.20 uur vanaf Schiphol en komt de dezelfde dag in Luanda aan om 21.55 uur. De retourvlucht KL582, vertrekt uit Luanda om 23.55 uur en keert de volgende dag terug in Amsterdam om 8.30 uur. Op vrijdag vertrekt vlucht KL583 vanaf Schiphol om 13.20 uur en komt dezelfde dag aan om 21.55 uur in Luanda. De terugvlucht vertrekt dezelfde avond om 1.15 uur en zal de volgende dag om 9.45 uur in Schiphol aankomen. De vluchten zijn vanaf vandaag te boeken in de reserveringssystemen en op www.klm.com.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit worden drie kernactiviteiten gecoördineerd: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient 135 bestemmingen met een moderne vloot van 157 vliegtuigen en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een netwerk biedt van 926 bestemmingen in 173 landen. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com

 

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. De vijftien airlines zijn: Aeroflot, Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, TAROM en Vietnam Airlines. SkyTeam biedt haar 487 miljoen passagiers per jaar een wereldwijd systeem met ruim 14.500 dagelijkse vluchten naar 926 bestemmingen in 173 landen. 

Skyteam     Facebook    YouTube

Deel deze release

Laatste nieuws