Amstelveen,
27
maart
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM introduceert 71e intercontinentale bestemming: Angola

Samenvatting

Amstelveen 27 maart 2012 - KLM start per 27 maart 2012 een lijndienst tussen Amsterdam en Quatro de Fevereiro International Airport in Luanda, Angola. Luanda wordt KLM’s nieuwste intercontinentale bestemming.

Om de inaugurele vlucht naar Luanda gedenkwaardiger te maken, is het fossiel van een Mosasaurus aan boord. Het skelet van deze dinosaurus is opgegraven in Angola. In Maastricht is dit fossiel geprepareerd en afgegoten. De originele botten komen morgen weer aan in het land waar dit vleesetende zeereptiel ruim 65 miljoen jaar geleden leefde.

KLM legt samen met Air France deze zomer extra nadruk op Afrika. Naast Luanda vliegt KLM vanaf mei ook op de Zambiaanse hoofdstad Lusaka. KLM verstevigt met de nieuwe olie bestemming Luanda haar positie in Afrika. De hubs van KLM en van Air France zijn nu nog meer verbonden aan Luanda. Vier keer per week kunnen reizigers vanaf Parijs en Amsterdam naar de Angolese hoofdstad vliegen.

“Deze regio is van groot belang in het omvangrijke netwerk van KLM. Samen met Air France zijn wij volop aanwezig in dit economisch in opkomst zijnde continent.  Met onze partner Kenya Airways bieden wij per week negenentachtig vluchten tussen Europa en Afrika aan. Reizigers bieden wij hiermee een zo naadloos mogelijk netwerk aan,” zegt Pieter Bootsma, Executive Vice President Marketing, Revenue Management & Netwerk.

Luanda wordt twee maal per week aangeboden met een Airbus A330-200. Het toestel biedt plaats aan 243 passagiers; 30 in de World Business Class en 178 in de Economy Class en 35 Economy Comfort Zone.

Vlucht KL581 vertrekt vanaf 27 maart 2012 op dinsdag en vrijdag om 21.20 uur vanaf Schiphol en komt de volgende dag in Luanda aan om 5.00 uur. De retourvlucht KL582, vertrekt uit Luanda op woensdag en zondag om 19.00 uur en keert de volgende dag terug in Amsterdam om 4.45 uur. Deze vluchten worden uitgevoerd met een codeshare met TAAG.

Kenya Airways vliegt op 45 Afrikaanse bestemmingen in 36 landen, waaronder Lagos (Nigeria), Accra (Ghana), Johannesburg (Zuid-Afrika), Luanda (Angola), Dar es Salaam (Tanzania), Lusaka (Zambia), Kinshasa (Democratische Republiek Congo) en Caïro (Egypte).

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws