Amstelveen,
15
juni
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM hervat lijndienst naar RIO de JANEIRO

Samenvatting

 KLM hervat op 1 november 2011, na een periode van twaalf jaar, haar lijndienst tussen Amsterdam en Rio de Janeiro. Rio wordt de 70e intercontinentale bestemming van KLM.

Latijns-Amerika is een opkomende markt. Met Rio de Janeiro als 9e bestemming voor KLM in Latijns Amerika, versterken wij onze positie in deze sterk groeiende regio. De economische ontwikkelingen in Brazilië zijn gigantisch te noemen en wij zien Rio als een belangrijke toevoeging aan het KLM netwerk voor onze zakelijke passagiers. Er is een enorme stijging van buitenlandse investeringen in deze regio, voornamelijk te danken aan de groei in de olie en gas industrie.
Peter Hartman, President & CEO of KLM

Rio is tevens een attractieve bestemming voor Europese toeristen vanwege onder meer de beroemde en drukbezochte stranden, zoals Copacabana en Ipanema. In 2014 is Brazilië gastheer voor de World Cup en in 2016 worden ook de Olympische Spelen in Rio georganiseerd.

Vanaf de start van het winterseizoen, voert KLM driemaal per week een rechtstreekse vlucht uit naar en van de luchthaven Galeao Antonio Carlos Jobim International Airport van Rio de Janeiro. Op dinsdag, donderdag en zaterdag zal vlucht KL705 om 10.40 uur vanuit Amsterdam Airport Schiphol vertrekken en dezelfde dag om 19.30 uur in Brazilië aankomen. De retourvlucht KL706 vertrekt ook op dinsdag, donderdag en zaterdag om 21.40 uur vanuit Rio de Janeiro en arriveert de volgende dag om 11.55 uur weer in Amsterdam.

De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777-200ER die 318 passagiers kan vervoeren: 35 in World Business Class en 283 in Economy Class. Vluchten naar Rio de Janeiro kunnen worden gereserveerd met ingang van 15 juni 2011 via de boekingssystemen of online via www.klm.com.

Air France KLM’s Codeshare partner GOL biedt aansluitende vluchten van Rio naar een uitgebreid en groeiend aantal bestemmingen in Brazilië.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit worden drie kernactiviteiten gecoördineerd: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient 135 bestemmingen met een moderne vloot van 157 vliegtuigen en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een netwerk biedt van 926 bestemmingen in 173 landen. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com

 

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. De vijftien airlines zijn: Aeroflot, Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, TAROM en Vietnam Airlines. SkyTeam biedt haar 487 miljoen passagiers per jaar een wereldwijd systeem met ruim 14.500 dagelijkse vluchten naar 926 bestemmingen in 173 landen. 

Skyteam     Facebook    YouTube

Deel deze release

Laatste nieuws