Amstelveen,
16
februari
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM hervat lijndienst naar Buenos Aires

Samenvatting

Na een onderbreking van 10 jaar zal KLM op 31 oktober 2011 haar lijndienst tussen Amsterdam en Buenos Aires hervatten. Buenos Aires wordt daarmee de 67e internationale bestemming van KLM. 

KLM President & CEO Peter Hartman zegt hierover: “Met Buenos Aires als de 7e bestemming van KLM in Latijns-Amerika versterken we onze positie in deze groeiende regio. Latijns-Amerika is van essentieel belang voor het uitgebreide netwerk van KLM en Air France. Buenos Aires telt 14 miljoen inwoners en is een van de belangrijkste bestemmingen in deze dynamische markt. Argentinië is een zeer populaire bestemming onder Europese toeristen en biedt tevens een grote zakelijke markt, met Nederland als belangrijke import- en exportpartner”.

Het komende winterseizoen zal er driemaal per week een rechtstreekse vlucht worden uitgevoerd naar luchthaven Ezeiza van Buenos Aires. Naar verwachting stijgt dit aantal vanaf maart 2012 naar viermaal per week. Op maandag, woensdag en vrijdag zal vlucht KL707 ’s ochtends om 10.10 uur vanuit Amsterdam Airport Schiphol vertrekken en dezelfde dag ‘s avonds om 20.20 uur in Buenos Aires aankomen. De retourvlucht KL708 vertrekt ook op maandag, woensdag en vrijdag om 22.20 uur vanuit Buenos Aires en arriveert de volgende dag om 15.35 uur weer in Amsterdam. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777-200ER die 318 passagiers kan vervoeren: 35 in World Business Class en 283 in Economy Class. Vluchten naar Buenos Aires kunnen worden gereserveerd met ingang van 18 februari 2011 via de boekingssystemen of online via www.klm.com.

KLM’s SkyTeam-partner Aerolineas Argentinas biedt aansluitende vluchten van  Buenos Aires naar een groeiend aantal bestemmingen in Argentinië. 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws