Amstelveen,
24
augustus
2016
|
11:48
Europe/Amsterdam

KLM gaat op Teheran vliegen

Samenvatting

KLM breidt haar dienstregeling uit door de heropening van de bestemming Teheran in Iran. De nieuwe route wordt vanaf 30 oktober 2016 gevlogen. Dit is de veertiende nieuwe bestemming in 2016 voor KLM. Er zullen vier wekelijkse vluchten worden uitgevoerd. Dit is in aanvulling op de Parijs–Teheran vluchten die Air France vanaf 17 april 2016 al aanbiedt.

Opnieuw heeft KLM haar netwerk versterkt met het toevoegen van een nieuwe bestemming. De veertiende nieuwe bestemming van dit jaar alweer. Een bewijs dat onze aanpak vruchten begint af te werpen. Aan de ene kant werken we aan het verhogen van onze efficiency en productiviteit en aan de andere kant investeren we in onze groei
Pieter Elbers - KLM President & CEO

Vanaf 30 oktober 2016 vertrekt de vlucht KL0433 iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag om 17.40 uur vanuit Amsterdam met aankomst om 01.20 uur (lokale tijd) in Teheran. De terugvlucht KL0434 vertrekt daar weer om 03.20 uur (lokale tijd) met aankomst om 06.45 uur in Amsterdam.

De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777-200. KLM speelt in op de vraag van passagiers door aan boord van het toestel drie verschillende reisklassen te bieden, met 34 stoelen in World Business Class, 40 stoelen in Economy Comfort en 242 stoelen in Economy Class. De Economy Comfort-stoelen hebben 10 cm meer beenruimte en een rugleuning die tot tweemaal verder naar achteren verstelbaar is. Ook krijgen Economy Comfort-passagiers voorrang bij het uitstappen.

KLM vloog in het verleden al op Teheran van april 1948 tot en met april 2013. Inclusief Teheran heeft KLM wekelijks 37 vluchten naar 9 bestemmingen in het Midden Oosten.

Over Teheran
Teheran is de hoofdstad van Iran en heeft inclusief de voorsteden 13 miljoen inwoners. Iran maakt een grote economische groei door sinds in januari 2016 de economische sancties grotendeels opgeheven zijn. De directe vlucht tussen Amsterdam en Teheran biedt meer mogelijkheden voor ondernemingen die daar zaken gaan doen.

Ook bieden deze extra vluchten kansen voor het toerisme. De cultuur van Iran is een bijzonder rijke cultuur waarin oude en moderne elementen gecombineerd worden. In Iran bevinden zich 21 plaatsen die vallen onder de UNESCO World Heritage. De meest symbolische gebouwen van Teheran zijn de Azadi toren (gebouwd tijdens de Pahlavi periode), de Borj-e Milad toren en de Tabiat brug.

Andere culturele bezienswaardigheden in Teheran zijn het Teheran museum van Hedendaagse Kunst, het Nationaal Museum, het Golestan paleis waar de pauwentroon staat, het Sa’adabad paleizencomplex en het Niavaran paleis.