Amstelveen,
01
februari
2024
|
17:18
Europe/Amsterdam

KLM Equipment Services wordt onderdeel van TCR International

Samenvatting

Met ingang van 1 februari is KLM Equipment Services BV (KES) overgegaan naar TCR International NV. Een belangrijke reden voor KLM om deze overeenkomst te sluiten, is dat KES hiermee groeikansen kan benutten en daarmee de langdurige continuïteit borgt. Ook kan de elektrificatie van grondmaterieel met de nieuwe eigenaar verder worden ontwikkeld. KLM blijft goed samenwerken met KES.

KLM zal in de nieuwe opzet klant worden van TCR voor het onderhoud en de huur van grondmaterieel, terwijl de investeringen in dat materieel door KES/TCR zullen worden gedaan. 

KES is een 100% dochteronderneming van KLM en houdt zich bezig met het onderhoud, vlootmanagement en tanken van voertuigen en apparaten die nodig zijn voor de grondafhandeling op Schiphol. Ook is KES de eigenaar van de Ground Power Units die luchtvaartmaatschappijen gebruiken op Schiphol om toestellen die aan de grond staan van stroom te voorzien. 

Bij KES werken ongeveer honderd mensen. Zij behouden hun arbeidsvoorwaarden. De tankactiviteiten van KES worden bij KLM Ground Services ondergebracht. Acht medewerkers komen daardoor in dienst van KLM. 

TCR International NV is een Belgisch bedrijf met een jaarlijkse omzet van ongeveer 250 miljoen euro en meer dan 1500 medewerkers. Het is een wereldwijde speler in de GSE-markt met focus op equipment (maintenance, leasing, pooling) services. TCR heeft een vestiging in Nederland (TCR NL) waar KLM al mee samenwerkt voor onderhoud en leasediensten. TCR heeft de middelen en schaalgrootte om in de ontwikkeling van KES te investeren. KLM blijft klant van KES. 

Over het overnamebedrag doen we geen mededelingen.

Van links naar rechts: Patrice de Hemptinne, General Counsel TCR, Erik de Harder, Director Benelux/Nordics TCR, Erik Swelheim, CFO KLM, Roeland Pompen, Director Holdings M&A KLM, Bruno Vanpoucke, Commercial Director TCR, Tom Bellekens, CEO TCR, Andrea van Sleen, KLM Legal, John de Hollander, VP Finance KLM Ground Services