Amstelveen,
04
april
2016
|
17:20
Europe/Amsterdam

KLM en Xiamen Airlines tekenen contract voor onderhoud van Boeing 787 motoren

Samenvatting

KLM en Xiamen Airlines hebben vandaag een contract voor tien jaar getekend met Xiamen Airlines voor het onderhoud van General Electric GEnx-motoren van Xiamen Airlines’ nieuwe Boeing 787’s.

Air France Industries KLM Engineering & Maintenance is een volledig gecertificeerde Maintenance Repair & Overhaul organisatie voor de 787 GEnx-motoren. KLM E&M is naast General Electric, de eerste gecertificeerde MRO Maintenance Repair Organisatie voor GEnx motoren in de wereld.

Xiamen Airlines is voor dit type motoren de eerste klant van KLM E&M en dit past in de nauwe samenwerking tussen KLM en Xiamen Airlines. Het tien jarige contract ter waarde van maar liefst 125 miljoen dollar werd in een KLM hangar op Schiphol Oost ondertekend door Ton Dortmans, Executive Vice President E&M KLM, en door Cai Chengbao, Executive Vice President Xiamen Airlines. Bij de ondertekening waren Xiamen Airlines Chairman & CEO Che Shanglun en KLM’s President & CEO Pieter Elbers ook aanwezig.

Dit nieuwe contract is een verdieping van onze bestaande samenwerking met Skyteam partner Xiamen Airlines en past binnen onze strategie van investeren door het creëren van hoogwaardige werkgelegenheid enerzijds, en meer concurrerend worden anderzijds

 
Pieter Elbers - KLM president-directeur & CEO
Naar aanleiding van de joint venture die KLM en Xiamen Airlines in 2015 hebben gesloten voor de route tussen Amsterdam en Xiamen, versterkt dit nieuwe contract ons partnerschap. Ik geloof erin dat dit tot een nog nauwere en bredere samenwerking tussen beide luchtvaartmaatschappijen leidt
Che Shanglun - Xiamen Airlines Chairman & CEO