Amstelveen,
28
juli
2015
|
17:34
Europe/Amsterdam

KLM en Xiamen Airlines bedienen nu zes keer per week Amsterdam-Xiamen

Samenvatting

KLM’s SkyTeam partner Xiamen Airlines is gisteren gestart met vliegen naar Amsterdam. KLM vliegt sinds 2011 al driemaal per week naar Xiamen, wat het totaal deze zomer brengt op zes vluchten per week.

Met deze verhoging van de frequentie zullen de beide airlines meer zakelijk en toeristisch vervoer aantrekken. Met de toevoeging van deze vluchten, groeit het totale aantal passagiersvluchten tussen Amsterdam en China van 57 naar 60 per week. Deze 60 vluchten tussen Nederland en China hebben een zeer positief effect op het vestigingsklimaat in Nederland en de groei van de economie.

KLM’s strategie is om Amsterdam verder te ontwikkelen als gateway tussen Europa en China- samen met Chinese partners zoals Xiamen Airlines. KLM vervoert samen met haar Chinese partners jaarlijks meer dan 1 miljoen passagiers op de routes Europa-China en vice versa. KLM bedient acht verschillende plaatsen in Greater China. Daarachter zitten meer dan 30 codeshare bestemmingen.

Xiamen Airlines is winstgevend gedurende 28 opeenvolgende jaren, een unieke prestatie. KLM en Xiamen Airlines maken beide deel uit van SkyTeam. De vluchten van Xiamen Airlines zullen in codeshare met KLM worden uitgevoerd.