Amstelveen,
01
september
2016
|
20:12
Europe/Amsterdam

KLM en wijnhoeve De Kleine Schorre vieren 10-jarige samenwerking

Samenvatting

KLM en wijnhoeve de Kleine Schorre vierden vandaag hun 10-jarige samenwerking. KLM serveert al sinds 2006 wijn van de prachtige wijnhoeve aan boord van de World Business Class. Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid bracht KLM vandaag het grootste KLM-wijnpanel ooit samen.

Aan de proeftafel zaten naast het vaste KLM-wijnpanel met professionele wijnkenners zoals Hubrecht Duijker, Harold Hamersma en Ronald de Groot, ook de Wijnkoningin van de Kleine Schorre Nadien de Visser en de Commissaris van de Koning in Zeeland Han Polman. Verder bestond speciaal voor deze dag het wijnpanel uit ruim 100 gasten waaronder KLM’s Nederlandse Frequent Flyers, cabinepersoneel, goede relaties en aandeelhouders van De Kleine Schorre.

Tijdens de proeverij konden de panelleden vier soorten wijn blind proeven. Drie daarvan werden uiteindelijk geselecteerd. Deze geselecteerde wijnen zullen in 2017 aan boord van KLM’s World Business Class geserveerd worden. Dit zijn de drie prachtige witte wijnen van de druivenrassen Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois.

Ervaring aan boord
KLM schonk in de afgelopen 10 jaar verschillende wijnen van De Kleine Schorre aan boord en heeft daarover veel positieve reacties ontvangen. Zowel Nederlandse als internationale passagiers waarderen de smaakvolle wijnen van Nederlandse bodem.

Wij zijn trots op de 10-jarige samenwerking met wijnhoeve De Kleine Schorre. Ieder jaar worden de wijnen van De Kleine Schorre gekeurd en geselecteerd. Dit jaar wordt het KLM-wijnpanel versterkt door klanten en cabinepersoneel. Niet alleen om de samenwerking te vieren, maar ook om in 2017 opnieuw mooie wijnen aan boord te serveren
Miriam Kartman, Executive Vice President Inflight Services

Over De Kleine Schorre
De Kleine Schorre is met tien hectare en 42.000 wijnranken een van de grootste wijngaarden van Nederland. De wijnhoeve bestaat sinds 2001 en is gelegen in het typisch Zeeuwse ringdorp Dreischor, op het eiland Schouwen-Duiveland.

 

Wij vinden het heel bijzonder dat een groot, internationaal bedrijf zoals KLM onze Nederlandse wijnen serveert aan passagiers in de World Business Class. Dit jaar mogen wij, na intensieve keuring, voor de 10e keer leveren aan KLM. Dat is een kroon op ons werk en daar zijn wij ontzettend trots op
Johan van de Velde, directeur De Kleine Schorre

Lees hier het KLM-blog over Nederlandse wijnen.