Amstelveen,
22
september
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM en WestJet bieden codeshare vluchten aan

Samenvatting

Op 26 september 2011 zullen KLM Royal Dutch Airlines en WestJet hun eerste code-share vluchten uitvoeren. Door deze code-share overeenkomst kan KLM onder eigen vluchtnummers vluchten aanbieden die door WestJet worden uitgevoerd. Hiermee worden de keuzeopties en overstapmogelijkheden voor klanten van KLM vergroot, met onder andere toegang tot 30 vliegroutes binnen Canada.

KLM ziet de code-share overeenkomst met WestJet als een belangrijke stap naar de uitbreiding van het aantal vluchten en bestemmingen die de Nederlandse luchtvaartmaatschappij momenteel biedt via haar vier gateways in Canada.

Pieter Elbers, Chief Operating Officer van KLM: “KLM is de eerste Europese code-share partner van WestJet en wij zijn er dan ook trots op dat zij voor samenwerking met ons hebben gekozen. Canada vormt bovendien een uitermate belangrijke markt voor KLM. Dankzij deze nieuwe overeenkomst krijgen KLM-passagiers toegang tot 30 extra routes in Canada die aansluiten op KLM-vluchten vanuit Vancouver, Toronto, Montreal en Calgary”.

Gregg Saretsky, Chief Executive Officer van WestJet: “WestJet is blij met KLM als onze eerste Europese code-share partner. KLM beschikt over een uitgebreid wereldwijd netwerk, een lange geschiedenis en een uitstekende reputatie. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat KLM en WestJet vruchtbaar zullen samenwerken. Ook qua bedrijfscultuur sluiten onze bedrijven goed op elkaar aan, hetgeen garantie biedt voor een duurzaam en waardevol partnerschap. We verheugen ons erop onze gezamenlijke gasten aan boord van WestJet te mogen verwelkomen”.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit worden drie kernactiviteiten gecoördineerd: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient 135 bestemmingen met een moderne vloot van 157 vliegtuigen en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een netwerk biedt van 926 bestemmingen in 173 landen. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com

 

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. De vijftien airlines zijn: Aeroflot, Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, TAROM en Vietnam Airlines. SkyTeam biedt haar 487 miljoen passagiers per jaar een wereldwijd systeem met ruim 14.500 dagelijkse vluchten naar 926 bestemmingen in 173 landen. 

Skyteam     Facebook    YouTube

Deel deze release

Laatste nieuws