Amstelveen,
20
maart
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM en Ukraine International Airlines verstevigen samenwerking

Samenvatting

KLM en Ukraine International Airlines verstevigen hun jarenlange relatie door de volgende fase in de bilaterale samenwerking aan te gaan. Met een uitbreiding van de samenwerking vergroten de luchtvaartmaatschappijen hun capaciteit tussen Amsterdam en Kiev en lanceren tevens een aanzienlijke uitbreiding van de code share samenwerking. Met het aankomend EURO 2012 zullen passagiers daarom al deze zomer meer keuze hebben om naar Oekraïne af te reizen om een wedstrijd aldaar bij te wonen.

Pieter Elbers, Chief Operating Officer KLM: “Dit zorgt voor een versterking van de mainport Schiphol die zo nog beter verbonden wordt met groeimarkt Oost-Europa. Daarnaast sluiten de bestemmingen van KLM en Ukraine International Airlines goed op elkaar aan”.

Yuri Miroshnikov, President Ukraine International Airlines: “We zijn zeer verheugd onze relatie met KLM verder te verstevigen. Dit is een belangrijke stap voor beide luchtvaartmaatschappijen om door toegang tot elkaars markten ons bereik te vergroten. Hiermee verstevigt Ukraine International Airlines in toenemende mate haar positie in het Europese netwerk.”

Beide maatschappijen vliegen samen 28 vluchten tussen Amsterdam en Kiev, waarbij Ukraine International haar tweede dagelijkse vlucht zal lanceren vanaf juni.

Daarnaast breiden KLM en Ukraine International Airlines hun codeshare samenwerking uit op binnenlandse vluchten van Kiev, uitgevoerd door Ukraine International Airlines, naar 5 bestemmingen in Oekraïne; Donetsk (DOK), Dnipropetrovsk (DNK), Lviv (LWO), Odessa (ODS) en Sevastopol (SIP). En tevens op vluchten van Amsterdam, uitgevoerd door KLM naar Birmingham (BHX), Edinburgh (EDI), Manchester (MAN) en London Heathrow (LHR).

KLM en Ukraine International Airlines vliegen vanaf 25 maart 2012 viermaal daags op Kiev. Volledige implementatie van de uitgebreide samenwerking vindt plaats zodra alle benodigde toestemmingen van de relevante instanties zijn verkregen. De vluchten zijn te boeken in de reserveringssystemen en op www.klm.com en http://www.flyuia.com/.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws