Amstelveen,
26
juni
2013
|
10:07
Europe/Amsterdam

KLM en Richard Ekkebus koken tussen de sterren

Samenvatting

Passagiers aan boord van KLM naar Hong Kong werden verrast op een speciale maaltijd van topchef Richard Ekkenbus. Het diner maakte onderdeel uit van het afleggen van zijn Meesterproef als SVH Meesterkok. Deze Meestertitel is voor een chef-kok de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca.

Na afloop van de vlucht maakte de Commissie SVH Meesterproef (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) bekend dat Richard het eerste deel van zijn examen succesvol heeft afgelegd. KLM serveert sinds december 2012 maaltijden van Richard Ekkebus in de World Business Class.

Nooit eerder heeft een (Nederlandse) chef aan boord van een vliegtuig ‘live’ gerechten gemaakt als onderdeel van zijn Meesterproef. Richard is speciaal overgevlogen uit Hongkong om in Nederland de ‘mise en place’ (voorbereidingen) te doen voor de vlucht van Amsterdam naar Hong Kong.

KLM biedt al jaren maaltijden aan in de World Business Class die zijn ontwikkeld door toonaangevende Nederlandse chef-koks. Door samen te werken met topchefs en sommeliers blijft KLM investeren in de service aan boord. Met Richard Ekkebus van restaurant Amber ** in het The Landmark Mandarin Oriental in Hong Kong, biedt KLM opnieuw hoogstaande kwaliteit aan haar passagiers. Eerder werden maaltijden aan boord geserveerd van SVH Meesterkok Jonnie Boer (Librije ***, Zwolle, Nederland), SVH Meesterkok Mario Ridder (De Zwethheul **, Schipluiden, Nederland) en Sergio Herman (Oud Sluis ***, Sluis, Nederland).

De jury bestond uit Jonnie Boer, Onno Kokmeijer (Ciel Bleu ** in Hotel Okura Amsterdam) en Carsten Klint, secretaris Meestertitels bij SVH. Het tweede onderdeel van de Meesterproef wordt afgelegd in Restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong, waar Richard op meer dan 100 onderdelen een beoordeling van de jury krijgt. Richard is hiermee de eerste Nederlander die in het buitenland werkzaam is en daar de Meesterproef aflegt.

Aan boord werd een menu geserveerd dat voor deze gelegenheid bestond uit allemaal ‘signature dishes’ van Richard Ekkebus.

Voorgerecht

  • Witte asperges met kreeft geserveerd met sinaasappel, wortel en  mosterddressing
  • Ceviche van heirloom tomaat en watermeloen vergezeld van Spaanse Bellota ham en zuurdesem krokantje met tomaat

Hoofdgerecht

  • Nederlandse tongfilet gevuld met Noordzee krab opgediend met bloemkoolconfit en typisch Nederlandse Opperdoes aardappels met zeewier
  • Blanquette de veau; gesmoord kalfsvlees in roomsaus, vergezeld van zomergroenten en spaghetti met morilles

Nagerecht

  • Panna cotta met zwarte peper en in hibiscus gemarineerde rode bessen
  • Chocoladetaart met crème brulée en ganache van pure Chocolade

(*) Het menu werd bereid met MSC-gecertificeerde vis en met vlees waaraan de Nederlandse dierenbescherming het Beter Leven Keurmerk heeft toegekend.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws