Amstelveen,
20
september
2013
|
13:30
Europe/Amsterdam

KLM en restaurant Oriental City gaan culinair samenwerken op Chinese route

Samenvatting

KLM gaat vanaf de winterdienst een culinaire samenwerking aan met restaurant Oriental City. Hierdoor krijgen passagiers op de Chinese routes vanaf Schiphol hoogstaande Chinese gerechten bereid door de topchefs van dit Amsterdamse restaurant.

De samenwerking zal aanvankelijk voor een periode van twee jaar zijn met mogelijkheid tot verlenging. De Chinese maaltijden zullen worden aangeboden in de World Business Class en Economy Class van KLM. Het betreffen zowel de voor- en hoofdgerechten van de eerste maaltijdservice in World Business Class en alle gerechten in de Economy Class.

Chinees Restaurant Oriental City, gevestigd in het hartje centrum van Amsterdam, is nog geen 10 minuten lopen van het Centraal Station. Oriental City heeft een geschiedenis van meer dan 25 jaar en staat bekend om haar Kantonese keuken, onder leiding van Chinese koks uit Hong Kong. De Kantonese stijl is één van de acht Chinese ‘Haute Cuisines’ die bekend staat om haar neutrale, delicate en innovatieve karakter. Met haar oneindige creatieve mogelijkheden zorgt de Kantonese keuken altijd voor smaaksensaties en eindeloze verrukkingen. Oriental City loopt in deze innovatieve stijl absoluut voorop en heeft haar keuken inmiddels uitgebreid met een andere bekende en heerlijke stijl: de Szechuanese stijl. Deze nieuwe delicate gerechten uit onze keuken geven met het kruidige en pittige karakter een scala van smaken aan onze passagiers.

KLM biedt al jaren maaltijden aan in de World Business Class die zijn ontwikkeld door toonaangevende chef-koks. Door samen te werken met topchefs en sommeliers blijft KLM investeren in de service aan boord. Zo bereidt topchef Onno Kokmeijer in de maanden oktober en november alle World Business Class maaltijden vanuit Amsterdam op alle niet Chinese routes.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release