Amstelveen,
09
december
2019
|
15:18
Europe/Amsterdam

KLM en Qantas breiden hun codeshare overeenkomst uit

KLM start de samenwerking met het aan Qantas gelieerde JetStar Airways en Jetstar Asia Airways.

Samenvatting

KLM en Qantas hebben vandaag een aanvullende codeshare-overeenkomst aangekondigd. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor klanten die tussen Nederland en Australië reizen. In deze overeenkomst voegt Qantas haar code toe op de dagelijkse KLM-vluchten tussen Amsterdam en Bangkok en voegt KLM haar code toe op de internationale Qantas-vluchten tussen Bangkok en Sydney.

Frequent flyers van KLM kunnen punten en status credits sparen of inwisselen op alle vluchten van Qantas, inclusief de route tussen Amsterdam en Bangkok. Dit geldt ook voor speciale voordelen zoals voorrang op de luchthaven en extra bagagevrijstelling. Klanten die daarvoor in aanmerking komen, krijgen niet alleen toegang tot de Qantas-lounges in Sydney, maar ook tot de KLM-lounges in Amsterdam en Bangkok.

KLM is van plan om in december een codesharing-samenwerking aan te gaan met Qantas Group-luchtvaartmaatschappij JetStar Asia Airways en in januari met JetStar Airways*. Via Singapore en Denpasar hebben klanten toegang tot een groot aantal bestemmingen in Zuidoost-Azië.

Naast vluchten van Amsterdam naar Singapore verbindt KLM haar code ook aan 9 bestemmingen van JetStar Asia Airways: Da Nang, Vietnam; Ho Chi Minhstad, Vietnam; Medan, Indonesië; Soerabaja, Indonesië; Phnom Penh, Cambodja; Siem Reap, Cambodja; Penang, Maleisië; Phuket, Thailand; Yangon, Myanmar. Naast vluchten van Amsterdam naar Denpasar verbindt KLM tevens haar code aan 4 bestemmingen in Australië van JetStar Airways: Adelaide, Melbourne, Perth en Sydney.

We kijken ernaar uit om onze banden met Qantas verder te versterken. Door reizen tussen Nederland en Australië makkelijker te maken, worden toerisme en economische en culturele uitwisseling gestimuleerd. De codeshare-overeenkomsten met JetStar Airways en JetStar Asia Airways én de toevoeging van hun uitgebreide netwerken aan ons schema, vormen een nieuwe mijlpaal in onze gezamenlijke activiteiten. Dat is goed nieuws voor onze klanten, die nu met nog meer flexibiliteit tussen Europa en Azië kunnen reizen.
KLM President & CEO Pieter Elbers

*) Onder voorbehoud van autorisatie / goedkeuring door de overheid