Amstelveen,
22
mei
2013
|
10:00
Europe/Amsterdam

KLM en Pegasus tekenen codesharing-overeenkomst

Samenvatting

KLM Royal Dutch Airlines en Pegasus Airlines hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een codesharing-overeenkomst hebben getekend. Vanaf 27 mei is het mogelijk tickets te boeken met deze codeshare, waarmee vanaf 3 juni 2013 gereisd kan worden. Passagiers profiteren van snelle en makkelijke transfers tussen KLM- en Pegasus-vluchten via de luchthavens Schiphol, Istanbul Sabiha Gökçen en Izmir Adnan Menderes airport.

Door de overeenkomst kan KLM onder eigen vluchtnummers vluchten aanbieden tussen luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen en Amsterdam, en tussen Izmir en Amsterdam, met overstapmogelijkheden naar alle 150 bestemmingen van het hele KLM-netwerk.

Daarnaast is een interline-overeenkomst afgesloten, waardoor passagiers op één KLM-ticket tussen Pegasus-bestemmingen in Turkije en KLM-bestemmingen kunnen reizen.

Tijdens een persconferentie die op 22 mei in Istanbul werd gehouden, werd dit nieuws bekendgemaakt door Güliz Öztürk, Senior Vice President Commercial van Pegasus Airlines, en door Pieter Bootsma, Executive Vice President Marketing Revenue Management & Network bij KLM.

Als grootste low cost luchtvaartmaatschappij van Turkije, met vliegroutes naar 71 bestemmingen in 29 landen, zijn we er trots op dat we gaan samenwerken met KLM, een van de oudste luchtvaartmaatschappijen. Door deze samenwerking kunnen we de service van Pegasus aanbieden aan iedereen die Turkije wil bezoeken, waarbij passagiers op één ticket met KLM via Amsterdam naar meer dan 150 KLM-bestemmingen kunnen vliegen.
door Güliz Öztürk, Senior Vice President Commercial van Pegasus Airlines
Met deze overeenkomst vergroot KLM de mogelijkheden voor haar passagiers om via de gecombineerde netwerken van KLM en Pegasus van en naar elke bestemming in Turkije te reizen via Schiphol, een van de beste transferluchthavens ter wereld. KLM toont hiermee haar betrokkenheid bij haar klanten in Turkije, waar wij al sinds 1929 vluchten uitvoeren.
Pieter Bootsma, Executive Vice President Marketing Revenue Management & Network bij KLM
Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

 

Over Pegasus
Pegasus deed in 1990 zijn intrede in de luchtvaartindustrie met de introductie van chartervluchten. De maatschappij, die sinds 2005 in handen is van ESAS Holding, biedt voordelig geprijsde vluchten op korte en middellange routes en is de grootste low cost luchtvaartmaatschappij van Turkije. Vanuit de visie dat iedereen het recht heeft om te vliegen, biedt Pegasus zijn klanten kwaliteit, punctuele vluchten en de nieuwste toestellen binnen een low cost setting. Pegasus verzorgt lijndiensten naar 71 bestemmingen in 29 landen: 42 internationale bestemmingen en 29 bestemmingen in Turkije. Door de voortdurende uitbreidingen werd Pegasus door de Offical Airline Guide (OAG) in 2011 en in 2012 voor wat betreft stoelcapaciteit uitgeroepen tot de snelst groeiende van de 25 grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa. In 2012 plaatste Pegasus de grootste vliegtuigorder ooit in de Turkse burgerluchtvaartgeschiedenis met 100 nieuwe Airbus-toestellen met een cataloguswaarde van ongeveer USD 12 miljard (waarvan 25 toestellen optioneel). Op 26 april 2013 maakte Pegasus Airlines met 34,5% van zijn aandelen een gang naar de beurs van Istanbul met een openbare emissie onder de beurscode 'PGSUS'. Hiermee werd de maatschappij de eerste beursgenoteerde luchtvaartmaatschappij van Turkije.

Deel deze release

Laatste nieuws