Amstelveen,
31
augustus
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM en nijntje veroveren China

Samenvatting

Voor de Chinese markt lanceert KLM een social campagne, waarin nijntje, de bekende schepping van Dick Bruna de hoofdrol speelt. Nijntje, in het buitenland miffy, is zeer populair in China. Doel van de campagne is het merkbewustzijn te verhogen en de KLM bestemmingen te promoten. Daarnaast is het doel het aantal volgers van KLM-sites in de Chinese social media te vergroten. Het interactieve verhaal wordt gedeeld via de Chinese sociale media en is te volgen op de campagne site www.klm.com/miffy.

Erik Varwijk, Managing Director KLM
“Het is voor het eerst dat er in de Chinese luchtvaartbranche een campagne is met een dergelijk sociaal en innovatief karakter. Niet voor niets kiest KLM voor China. KLM vliegt namelijk acht verschillende routes en heeft daarmee het grootste netwerk tussen Groot-China en Europa.”
Erik Varwijk, Managing Director KLM

Het verhaal – een inspirerende reis
Samen met haar oom vliegenier reist ze gedurende 60 dagen naar diverse KLM-bestemmingen: de eerste bestemming van nijntje is Amsterdam. De reis gaat naar onder meer Rome, Parijs, Barcelona, Londen en een geheime zonnige plek. Nijntje krijgt gedurende haar reis tips van Chinese beroemdheden, die op deze bestemmingen hebben gewoond. En in Londen krijgt nijntje tips van de Britse zanger James Blunt.

Chinese social media
Alle foto’s, video’s en berichten van nijntje’s reisavonturen worden dagelijks gedeeld via Chinese social media als Sina Weibo, Renren en Tencent Weibo. Volgers die deelnemen aan een van de vele games, quizzes en online activaties maken kans op speciale KLM en nijntje-prijzen, die voor deze campagne zijn ontwikkeld.

KLM heeft de campagne ontwikkeld met Energize in samenwerking met Mercis bv, eigenaar van het merk nijntje.

Voor meer informatie en foto’s

KLM media relations
+31 (0)20-6494545 

Boilerplate

Over KLM

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit worden drie kernactiviteiten gecoördineerd: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient 135 bestemmingen met een moderne vloot van 157 vliegtuigen en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een netwerk biedt van 926 bestemmingen in 173 landen. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie. 

Deel deze release

Laatste nieuws