Amstelveen,
22
december
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM en Malaysia Airlines ondertekenen intentieovereenkomst

Samenvatting

KLM en Malaysia Airlines hebben vandaag in Shanghai een overeenkomst ondertekend, waarin beide maatschappijen verklaren hun samenwerking verder te willen intensiveren. 

KLM en Malaysia Airlines versterken hiermee hun uitstekende samenwerking die 11 jaar geleden tot stand kwam. Het gezamenlijke doel is om passagiers van beide airlines meer aansluitingen, betere vluchtschema’s en een ruimere keuze aan te bieden.

De overeenkomst werd ondertekend door Peter Hartman, president-directeur van KLM en Tengku Dato’ Sri Azmil Zahruddin, Managing Director/CEO van Malaysia Airlines.

Peter Hartman: “Met deze overeenkomst zal de verbinding tussen de twee hubs, Amsterdam en Kuala Lumpur, worden versterkt. Deze samenwerking biedt een uitgelezen kans om het aantal Australaziatische bestemmingen dat wij onze klanten bieden, uit te breiden. Malaysia Airlines geniet terecht een uitstekende reputatie dankzij haar consequent hoogwaardige dienstverlening, zowel op de grond als in de lucht, en vormt hiermee een natuurlijke partner voor KLM.”

KLM vliegt dagelijks naar Kuala Lumpur met Boeing 777-200 en Boeing 777-300 toestellen. 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws