Amstelveen,
23
november
2012
|
09:00
Europe/Amsterdam

KLM en InselAir starten een codeshare

Samenvatting

De luchtvaartmaatschappijen KLM en InselAir versterken de onderlinge samenwerking door een codeshare overeenkomst.

Het versterken en uitbreiden van de samenwerking tussen KLM en InselAir geeft ons de mogelijkheid een aantal bestemmingen vanuit Curaçao naar het Caribische gebied beter op elkaar te laten aansluiten
Pieter Elbers, Chief Operating Officer KLM
De samenwerking van groot belang voor beide maatschappijen, al geruime tijd was er vanuit ons Pan American netwerk, met bestemmingen in het Caribische gebied en Zuid Amerika, een toenemende vraag naar bestemmingen in Europa en het Verre Oosten. Met deze overeenkomst kunnen we die groeiende behoefte beter accommoderen en de passagiers een groter reisgemak en meer bestemmingen bieden.
Albert Kluyver, Chief Executive Officer van Insel Air

De samenwerking die sinds juli 2011 bestaat in de vorm van een interline agreement tussen de maatschappijen, is succesvol en leidt daarom tot een intensievere samenwerking via deze code share. De codeshare overeenkomst is onlangs in Amstelveen ondertekend door Albert Kluyver, CEO van InselAir en Pieter Elbers Managing Director en Chief Operating Officer van KLM.

De codeshare overeenkomst biedt de passagier meer gemak en mogelijkheden omdat deze nu kan reizen naar de bestemmingen van beide luchtvaartmaatschappijen zonder zichzelf en zijn bagage opnieuw te hoeven inchecken op tussenliggende luchthavens. Daarnaast worden de vluchtschema’s nauwkeurig op elkaar afgestemd zodat de reistijd geminimaliseerd wordt. Passagiers kunnen boeken en reizen via de nieuwe codeshare vanaf 1 december dit jaar.

KLM en Inselair zullen de passagiers gedurende de komende maanden regelmatig informeren over de vele mogelijkheden die deze codeshare overeenkomst nu en in de toekomst zal gaan bieden.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws