Amstelveen,
08
december
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM en Garuda halen banden aan

Samenvatting

Garuda en KLM gaan hun samenwerking intensiveren. Daartoe ondertekenden president-directeur Peter Hartman van KLM en president-directeur Emirsyah Satar van Garuda vandaag twee overeenkomsten. De CEO’s van beide luchtvaartmaatschappijen zijn enthousiast over de intensievere samenwerking. “Met deze ondertekening zetten we een betekenisvolle stap in het uitbreiden van de oude en hechte relatie tussen onze bedrijven,” aldus Hartman. Satar vindt dat deze samenwerkingsovereenkomsten een logisch vervolg zijn van de recente ontwikkelingen. “KLM en Garuda kunnen veel voor elkaar betekenen.”

De nauwere samenwerking heeft betrekking op codesharing voor de vluchten tussen Singapore en Denpasar. Daarnaast gaan KLM en Garuda nauwer samenwerken bij het onderhoud aan vliegtuigcomponenten.


Door de codesharing met Garuda kan KLM haar klanten een dagelijkse verbinding aanbieden tussen Singapore en Denpasar. Tevens zullen de klanten van Garuda meer frequenties tot hun beschikking krijgen tussen deze twee bestemmingen. KLM vliegt nu drie keer per week van Amsterdam via Singapore naar Denpasar. Vanaf half januari 2010 wordt die frequentie verhoogd naar vier keer. Garuda vliegt dagelijks op deze route.
De afspraken over onderhoud bieden de mogelijkheid voor KLM om het onderhoud aan zogenaamde Fan-Cowls uit te laten voeren door Garuda’s PT. GMF Aero Asia.
 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws