Amstelveen,
18
oktober
2019
|
15:57
Europe/Amsterdam

KLM en ADE compenseren CO2-uitstoot festivalgangers

Samenvatting

Op dit moment vindt het ADE (Amsterdam Dance Event) plaats, het grootste festival voor elektronische muziek ter wereld. Ruim 400.000 bezoekers uit meer dan 100 landen reizen hiervoor naar onze hoofdstad. KLM en ADE compenseren de CO2-uitstoot van de bezoekers die met KLM vliegen.

Een internationaal evenement met bijna een half miljoen bezoekers van over de hele planeet heeft impact op het milieu. Daar moet je iets mee, vinden ADE en KLM. Daarom slaan beide bedrijven de handen ineen om de ecologische voetafdruk van het evenement te verminderen. Bezoekers die hun ADE toegangskaart combineren met een KLM-ticket, krijgen hun CO2-uitstoot gecompenseerd via het CO2ZERO-programma. Deze samenwerking tussen KLM en Ade past perfect in het Fly Responsibly-initiatief van KLM

CO2ZERO-compensatieservice

De CO2ZERO-compensatieservice van KLM biedt passagiers de mogelijkheid om hun vlucht-gerelateerde CO2-uitstoot te compenseren. Passagiers die hiervoor kiezen dragen bij aan het herbebossingsinitiatief "CO2OL Tropical Mix" in Panama. Aan dit project is het Gold Standard certificaat toegekend. Het project combineert de bescherming van biodiversiteit en herstel van ecosystemen met duurzame houtproductie en kleinschalige duurzame cacaoplantages. De activiteiten van het project leiden niet alleen tot talrijke milieuvoordelen, maar bieden ook capaciteitsopbouw en creëren langdurige werkgelegenheid met een duurzame inkomstenbron voor de lokale bevolking.

Fly Responsibly

Met Fly Responsibly committeert KLM zich aan het creëren van een duurzamere toekomst voor de luchtvaart. Het omvat alles wat KLM doet en gaat doen, om de duurzaamheid van haar activiteiten te verbeteren. Maar alleen wanneer de hele sector samenwerkt, kan er echt vooruitgang worden geboekt. Met Fly Responsibly nodigt KLM daarom o.a. consumenten uit om voor CO2-compensatie te kiezen en bedrijven om zakelijke reizen te compenseren via het KLM Corporate BioFuel Programma.