Amstelveen,
18
juni
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM doopt de PH-BVG “Wolong Nationaal Park”

Samenvatting

Peter Hartman, president-directeur KLM heeft samen met de Chinese ambassadeur in Nederland, Zhang Jun, vandaag de PH-BVG, gedoopt. Het toestel, een Boeing 777-300 is vernoemd naar “Wolong Nationaal Park” in China dat bekend staat om zijn bescherming van de grote pandabeer.

KLM heeft een traditie van naamgeven aan haar toestellen. Voor de Boeing 777-300 geldt dat dit werelderfgoederen en natuurparken zijn. Eerdere grote namen zijn de Iguazu falls en de Mount Kilimanjaro die de wereld rondvliegen. Gezien de belangrijke relatie die KLM met China heeft, mag een Chinees park niet ontbreken. De “Wolong Nationaal Park” zal ingezet worden op de bestemmingen São Paulo, Buenos Aires, Jakarta en Denpasar.

KLM is vanuit Europa de grootste aanbieder op China met acht directe bestemmingen. China is momenteel de tweede grootste intercontinentale markt voor KLM. KLMs partnership met China Southern Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij van China, heeft daar zeker aan bijgedragen.
Met 58 wekelijkse vluchten tussen China en Europa en 2300 stoelen per dag, is Amsterdam met Schiphol als hub een echte gateway tussen China en West Europa.

Wolong Nationaal Park is de thuishaven van de pandabeer, het symbool van WNF, een andere belangrijke partner van KLM. WNF en KLM trekken samen op voor een duurzame luchtvaart.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws