Amstelveen,
18
april
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM doet tien testvluchten

Samenvatting

KLM voert zondag 18 april negen nieuwe testvluchten uit. Daartoe is besloten op basis van de testvlucht in het Nederlandse luchtruim van zaterdagavond. KLM zal in totaal dus tien testvluchten uit. De resultaten van de technische inspectie hebben bevestigd dat de vlucht zonder enig probleem is verlopen en dat de kwaliteit van de atmosfeer voldoet. Op basis van deze informatie heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat toestemming gegeven om zondag 18 april opnieuw testvluchten te laten uitvoeren. KLM hoopt zo snel mogelijk weer te kunnen vliegen om passagiers weer naar hun plaats van bestemming te kunnen brengen. Veiligheid staat uiteraard voorop.

De eerste vlucht is zondagochtend om ongeveer 06.30 uur vertrokken naar Düsseldorf. Het vliegtuig had geen passagiers aan boord en twintig bemanningsleden. De bemanning die meevliegt, zal de zeven gestrande vliegtuigen in Düsseldorf, één voor één terug naar Schiphol vliegen. Deze vluchten vinden zondag gedurende de dag plaats.

President-directeur Peter Hartman van KLM: “Het gaat om testvluchten. Dat wil dus niet zeggen dat regulier luchtverkeer mogelijk is. Daarover moet de Inspectie Verkeer en Waterstaat een uitspraak doen in samenspraak met de Europese autoriteiten.”

Als bij alle vluchten blijkt dat er geen bijzonderheden zijn, dan hoopt KLM zo snel mogelijk toestemming te krijgen een deel van haar operatie op te starten en haar passagiers op hun bestemming te krijgen. KLM zal samen optrekken met Lufthansa, die gisteren in Duitsland tien testvluchten heeft uitgevoerd.

KLM verwacht later vandaag nieuwe mededelingen te kunnen doen.

Passagiers wordt geadviseerd niet naar Schiphol af te reizen maar de website van de luchtvaartmaatschappijen in de gaten te houden voor de laatste informatie over hun vlucht.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws