28
november
2016
|
10:53
Europe/Amsterdam

KLM Curaçao Marathon steunt ‘Run 4 School’

Samenvatting

Gisteren vond in Willemstad de derde editie van de KLM Curaçao Marathon plaats. KLM is de titelsponsor van het evenement dat georganiseerd wordt door stichting ‘Run in the Sun’. 

Stichting Run in the Sun heeft dit jaar het goede doel ‘Run 4 School’ aan de marathon gekoppeld. Dit goede doel steunt basisscholen op Curaçao. Samen met het goede doel van het ANVR-congres “Travel for School” is geld ingezameld voor naschoolse opvang “Fundashon Amigunan di Cristo”. Deze naschoolse opvang voorziet elke dag circa 120 jonge kinderen van huiswerkbegeleiding, lunch, liefde en aandacht.

Hoge opbrengst
In totaal is er 7500 Euro voor dit goede doel opgehaald. Het deelnemersveld bestond totaal uit 2.000 renners uit 29 landen die de keuze hadden uit diverse afstanden: de 5 kilometer Walk or Run, de 10 kilometer Walk or Run, een halve of hele marathon en een trail van 10,5 kilometer. De marathon is gecertificeerd door de AIMS, Association of International Marathons and Distance Races.

De winnaar van de marathon bij de vrouwen is Marlies Kort uit Curacao met een tijd van 3:03.24. En bij de mannen Mervis Del Jesus Villarroel met een tijd van 3:01.40.

Aan boord
Aan boord van de KLM-vluchten Amsterdam-Curaçao op 23 & 24 november, is ook aandacht besteed aan de KLM Curaçao Marathon. Passagiers kregen speciaal voor deze gelegenheid energierepen en –drankjes aangeboden. Op de luchthaven van Curaçao ontvingen ze tevens een KLM-blauwe zonnebril.