Amstelveen,
30
november
2015
|
12:54
Europe/Amsterdam

KLM Curaçao Marathon steunt ‘Run 4 Books’

Samenvatting

Op zondag 29 november vond in Willemstad op Curaçao de tweede editie plaats van de KLM Curaçao Marathon. KLM Nederland is titelsponsor van het evenement dat werd georganiseerd door de Stichting Run in the Sun. Winnaars waren Willemijn Wolthuis, Curaçao (3:57), en Tomi Helme uit Finland (2:50).

Aan boord
Op de KLM vluchten van Amsterdam naar Curaçao (KL735), op 25 en 26 november, was aan boord extra aandacht aan de KLM Curaçao Marathon. Zo werd aan boord een filmpje van de marathon in 2014 getoond en werden de hardlopers door de crew speciaal welkom geheten. Daarnaast konden de passagiers aan boord genieten van energierepen en -drankjes.

2.000 euro en honderden boeken voor het goede doel
De Stichting Run in the Sun had dit jaar het goede doel ‘Run 4 Books!’ aan de KLM Curaçao Marathon gekoppeld, met als doel Curaçaose kinderen in de basisschoolleeftijd te stimuleren om (meer) te lezen. Lopers konden bij inschrijving een donatie doen of een nieuw of gebruikt kinderleesboek afgeven bij de receptie van de deelnemende hotels. Naast een indrukwekkende hoeveelheid gedoneerde boeken, heeft het evenement 2.000 euro opgeleverd.