Amstelveen,
24
juli
2013
|
13:09
Europe/Amsterdam

KLM Cityhopper sluit deal voor zes nieuwe Embraer 190-toestellen

Samenvatting

Vandaag heeft KLM Cityhopper een overeenkomst met BOC Aviation gesloten voor de lease van zes nieuwe Embraer 190-toestellen die BOC Aviation van de Braziliaanse vliegtuigbouwer heeft gekocht. KLM Cityhopper is van plan de toestellen tussen november 2013 en april 2014 toe te voegen aan haar vloot. Deze order maakt deel uit van het lopende vlootvernieuwingsprogramma waarin de huidige Fokker 70-toestellen geleidelijk zullen worden vervangen.

Vandaag heeft KLM Cityhopper een overeenkomst met BOC Aviation gesloten voor de lease van zes nieuwe Embraer 190-toestellen die BOC Aviation van de Braziliaanse vliegtuigbouwer heeft gekocht. KLM Cityhopper is van plan de toestellen tussen november 2013 en april 2014 toe te voegen aan haar vloot. Deze order maakt deel uit van het lopende vlootvernieuwingsprogramma waarin de huidige Fokker 70-toestellen geleidelijk zullen worden vervangen.

KLM Cityhopper is een volledige dochteronderneming van KLM en de grootste regionale carrier van Europa. Met haar Embraer 190- en Fokker 70-toestellen voert de maatschappij vanuit Schiphol zo’n 100.000 vluchten per jaar uit naar 49 Europese bestemmingen. Na vervanging van zeven Fokkers door zes nieuwe Embraers bestaat de totale vloot van KLM Cityhopper uit 28 Embraer 190- en 19 Fokker 70-toestellen. KLM Cityhopper heeft daarmee de grootste vloot Embraer 190’s van Europa.

De Embraer 190 verbruikt minder kerosine, stoot minder CO2 uit en biedt passagiers meer comfort en meer ruimte voor hun handbagage doordat de middelste stoel ontbreekt. Dit toestel vliegt bovendien sneller dan de Fokker 70 en biedt meer capaciteit binnen de markten waarin KLM Cityhopper opereert. De Embraer 190 biedt plaats aan 100 passagiers, terwijl de Fokker 70 capaciteit heeft voor 80 passagiers. De instroom van de nieuwe Embraers zal gelijk oplopen met de geleidelijke uitfasering van de Fokker-toestellen. KLM blijft echter in de Fokker 70 investeren en zal deze nog de komende jaren in haar netwerk blijven gebruiken.

“Deze deal is een perfect voorbeeld van het type investeringen dat KLM momenteel doet”, aldus Camiel Eurlings, CEO van KLM. “De investeringen maken reizen niet alleen comfortabeler, ze dragen ook bij aan meer duurzaamheid en een hogere operationele efficiency, waardoor we onze ambitieuze doelstellingen ten aanzien van geluids- en CO2-reductie kunnen behalen.”

“Dat KLM Cityhopper voor extra E190’s heeft gekozen om haar vloot verder mee te moderniseren, vormt een enorme stimulans voor het E-Jets-programma”, aldus Paulo Cesar Silva, President & CEO van Embraer Commercial Aviation. “Met AIR FRANCE meegerekend beschikt de AIR FRANCE KLM Groep over meer dan 50 E-Jets, de grootste vloot E-Jets van Europa. De deelname van BOC Aviation was cruciaal voor het succes van de transactie, wat laat zien dat deze leasepartner een belangrijke rol speelt in het E-Jets-programma.”

“Wij zijn verheugd met KLM te mogen samenwerken en haar dochteronderneming KLM Cityhopper te ondersteunen bij haar moderniseringsplannen met de veelzijdige en hoogwaardige E190”, aldus Robert Martin, Managing Director en Chief Executive Officer van BOC Aviation.

Met haar investering in de nieuwe Embraer 190 versterkt KLM wederom haar concurrentiepositie binnen Europa en binnen de internationale markt die gebruikmaakt van Europese aansluitingen. Dankzij deze investering kan KLM ook het aantal vluchten naar specifieke bestemmingen uitbreiden.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube