Amstelveen,
26
augustus
2016
|
11:34
Europe/Amsterdam

KLM Cargo vervoert Tyrannosaurus Rex naar Leiden

Samenvatting

KLM Cargo heeft deze week het skelet van een Tyrannosaurus Rex vervoerd van de Verenigde Staten naar Naturalis Biodiversity Center in Leiden. 

Trix, zoals de T.rex wordt genoemd, heeft een gewicht van zo’n 6.000 kilo en een lengte van 13 meter. Het skelet, gevonden in de staat Montana, is woensdag jl. op Amsterdam Airport Schiphol geland. Vandaag is zij per vrachtwagen naar Leiden gereden onder de bezielende leiding van Freek Vonk.

KLM Cargo vindt het een eer om de historische koningin der dinosauriërs te mogen vervoeren. Onze gespecialiseerde medewerkers hebben het vervoer van Trix met de grootst mogelijke zorg uitgevoerd. Dit specialisme onderscheidt KLM Cargo van andere vrachtvervoerders
Marcel de Nooijer, Executive Vice President KLM Cargo

Over Trix
Trix leefde zo’n 66 miljoen jaar geleden, vermoedelijk alleen in Noord-Amerika. De Tyrannosaurus Rex is de bekendste en meest tot de verbeelding sprekende dinosaurus ter wereld. Dit soort is een van de grootste roofdieren die op aarde heeft rondgelopen. De botten zijn al in 2013, onder leiding van de Nederlandse paleontoloog dr. Anne Schulp, zorgvuldig uitgegraven. Vanaf zaterdag 10 september aanstaande is Trix te bewonderen in Naturalis in Leiden waar de tentoonstelling ‘T.rex in Town’ haar deuren opent.

Over Air France KLM Cargo
KLM Cargo is de vrachtdivisie van KLM en is, naast het vervoer van reguliere vracht, gespecialiseerd in het vervoer van bijzondere lading. Van exclusieve schilderijen en sportauto’s tot racepaarden en neushoorns en nu zelfs een T.rex. In 2015 vervoerde Air France KLM Cargo 1,2 miljoen ton vracht.