Amstelveen,
13
juni
2016
|
14:22
Europe/Amsterdam

KLM Cargo en Lödige Industries gaan een innovatief vracht sorteersysteem bouwen op Schiphol

Samenvatting

Komend jaar zal KLM Cargo een nieuw sorteersysteem voor de afhandeling van express-zendingen en post in gebruik nemen op Schiphol. Dit systeem zal vanaf augustus 2016 worden gebouwd door de firma Lödige Industries en is vanaf medio 2017 operationeel.

Na de voorbereidende fase hebben KLM en Lödige onlangs hiervoor een contract ondertekend.

Om onze dienstverlening naar onze klanten verder te verbeteren, investeert KLM in dit innovatieve sorteersysteem. Hierdoor kunnen wij goed inspelen op de groei in met name de post en express markt. Met Lödige Industries hebben wij gekozen voor een zeer gerenommeerd bedrijf op het gebied van infrastructurele oplossingen in de luchtvaart sector
Marcel de Nooijer, Executive Vice President KLM Cargo

Als gevolg van de aanleg van de nieuwe pier door Schiphol, zal één van de drie vrachtgebouwen van KLM Cargo gedeeltelijk moeten worden afgebroken. Hierdoor moet KLM Cargo slimmer met de beperkte ruimte omgaan. De firma Lödige biedt de oplossing door op een innovatieve wijze de bestaande KLM Cargo processen voor het afhandelen van post en express te integreren in een geautomatiseerde oplossing. De uitdaging hierbij was om dit in een ruimte onder te brengen welke 50% beslaat van het bestaande ruimtegebruik. Om dit te bereiken zijn Lödige Industries en Vanderlande Industries een exclusieve samenwerking aangegaan, zodat samen met het KLM Cargo team op een open en constructieve wijze kon worden samen gewerkt.

 

Door op een actieve wijze inzichten en ideeën met de operationele afdelingen van KLM Cargo te delen is in een korte tijd een mooie oplossing bedacht
Arthur van Brink, Managing Director Lödige Benelux

Om ruimte te maken voor de bouw van het sorteersysteem in vrachtgebouw 1, wordt sinds 12 juni de express afhandeling tijdelijk op een andere locatie ingericht. Hiervoor is een tijdelijke huisvesting gebouwd op het voorterrein van KLM Cargo zodat de dienstverlening naar de klant gewaarborgd blijft.

Arthur van Brink (Lödige Industries) en Marcel de Nooijer (KLM Cargo)