Amstelveen,
12
november
2012
|
14:33
Europe/Amsterdam

KLM brengt panda Fu Hu naar China

Samenvatting

KLM heeft vorige week de tweejarig panda Fu Hu met een Boeing 747 Combi naar de Chinese stad Chengdu vervoerd. De panda is na een voorspoedige vlucht overgebracht naar het pandapark Bifengxia in Ya’An waar zijn soortgenoten leven.

De panda is vertrokken vanuit het dierenhotel op Schiphol. Hier is hij op professionele wijze voorbereid op de ongeveer tien uur durende vlucht. Fu Hu is vervoerd in een speciaal voor hem gemaakte behuizing. Deze is ontworpen conform de geldende regelgeving voor het transport van levende dieren van IATA (International Air Transport Association).

KLM is gespecialiseerd in het diervriendelijk en verantwoord vervoeren van dieren per vliegtuig. KLM heeft als een van de weinige luchtvaartmaatschappijen een eigen dierenhotel. Het is helemaal ingericht op het verzorgen van dieren voor, tijdens en na de reis. In een afgeschermde omgeving zorgen speciaal opgeleide dierenstewards dat de dieren zo comfortabel en veilig mogelijk reizen. Het dierenhotel is 24 uur per dag in bedrijf. KLM vervoert voornamelijk wedstrijdpaarden, vee, levende insecten, huisdieren en siervissen.

Fu Hu is geboren in ’s werelds oudste dierentuin Schönbrunn in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De naam Fu Hu betekent in het Mandarijn ‘Gelukkige Tijger’. Bij zijn geboorte woog hij honderd gram. Inmiddels is hij twee jaar oud en flink gegroeid. Fu Hu weegt nu 45 kilo.

De terugkeer van Fu Hu naar China maakt deel uit van het nationale fokprogramma. Een paar jaar geleden heeft zijn oudere broer Fu Long eenzelfde reis afgelegd. In het park zal  Fu Hu herenigd worden met zijn broer.

KLM biedt als enige luchtvaartmaatschappij een non-stop verbinding tussen Chengdu en Europa. Samen met partner China Southern vliegt KLM vanaf Amsterdam naar acht bestemmingen en met 54 frequenties per week naar Groot-China.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws