Amstelveen,
24
september
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM brengt online diensten naar alle smartphones – met gratis app voor iPhone en BlackBerry

Samenvatting

KLM introduceert de meeste van haar online diensten voor reizigers op een mobiele website en biedt hiervoor ook een app aan voor iPhone en binnenkort voor BlackBerry. Reizigers hebben nu op nog meer momenten en plaatsen toegang tot informatie en online producten.

Via de nieuwe mobiele website en app is het mogelijk om in te checken, een elektronische boarding pass te ontvangen, en actuele aankomst- en vertrektijden op te zoeken. Verder kunnen klanten hun reservering bekijken via ‘Manage mijn Boeking’ en bijvoorbeeld hun favoriete stoel aan boord kiezen. Ook opties als het regelen van extra bagage, of het reserveren van een Economy Comfort stoel, kunnen, in sommige gevallen tegen betaling, worden geregeld. Uiteraard is ook de dienstregeling van alle vluchten van KLM en partners beschikbaar. Flying Blue deelnemers kunnen inloggen op hun Flying Blue Account en wereldwijde KLM contactgegevens zijn altijd te raadplegen.


Klanten hebben via KLM.com voor mobiel veel meer grip en controle op hun eigen reisproces. Met deze mobiele toepassingen wordt een grote stap gezet. Bijna alle diensten zijn nu op elk moment en op elke plaats bereikbaar. KLM blijft investeren in mogelijkheden om meer online diensten op deze manier aan te bieden om zo de service naar de klant uit te breiden. De mogelijkheid om mobiel een ticket te boeken is later dit jaar beschikbaar.


De nieuwe website is te bereiken door met de mobiele telefoon naar KLM.com te gaan. De App is te downloaden in de iPhone App store en binnenkort ook via BlackBerry App World.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws