Amstelveen,
10
oktober
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM brengt hulpgoederen naar Sumatra

Samenvatting

KLM heeft een Boeing 747 full freighter ingezet om hulpgoederen van het Rode Kruis naar Sumatra te krijgen. Zaterdag is het toestel met 85 ton aan hulpgoederen naar Kuala Lumpur vertrokken. Vanaf daar zorgt het Rode Kruis ervoor, in samenwerking met de Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda, dat de hulpgoederen in de door de aardbeving getroffen regio komen. Het gaat vooral om tenten. KLM President-Directeur Peter Hartman bood vorige week vrijdag zijn hulp aan. 

“Als er behoefte is aan meer vrachtcapaciteit om goederen naar het getroffen gebied te krijgen, dan bekijken wij wat er nog meer mogelijk is”, aldus Hartman.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws