Amstelveen,
06
oktober
2017
|
09:30
Europe/Amsterdam

KLM brengt drie topchefs samen in Okura

Samenvatting

KLM verlengt de samenwerking met drie topchefs die al geruime tijd een bijdrage leveren aan hoogwaardige maaltijden aan boord van verschillende KLM-vluchten. Topchef en Indonesische TV-persoonlijkheid Farah Quinn, sterrenchefs Masanori Tomikawa en Onno Kokmeijer van Ciel Bleu, kwamen gisteren op initiatief van KLM en Okura in Hotel Okura Amsterdam bijeen voor een culinaire ontmoeting. Met Onno Kokmeijer is bovendien een uitbreiding van de samenwerking aangekondigd voor de maaltijden in de Europese Business Class (EBC), waar hij per 29 oktober ook de voorgerechten voor zal verzorgen.

Goed gewaardeerd
In oktober 2015 had Onno Kokmeijer samen met zijn chef de cuisine Arjan Speelman, de primeur om als eerste chef de maaltijden voor de lunches en het diner te verzorgen aan boord van de EBC voor de langere vluchten. De gerechten van Kokmeijer en Speelman worden door de passagiers heel goed gewaardeerd. Zij gaan daarom ook de voorgerechten op deze vluchten verzorgen. Vanaf eind oktober worden deze wekelijks wisselende gerechten in combinatie met de lunches en diners aan de EBC-passagiers geserveerd.

Exclusief
Farah Quinn is de eerste Indonesische bekendheid met wie KLM samenwerkt. Op de routes Jakarta – Kuala Lumpur en Singapore – Denpasar serveert KLM, zowel in de World Business Class als in Economy Class exclusieve maaltijden van deze topchef.

Unieke samenstelling
De samenwerking tussen KLM en chef Masanori Tomikawa, met zijn Michelinsterrenrestaurants Yamazato en Sazanka in Hotel Okura Amsterdam, gaat terug tot 2010. Tomikawa is in samenwerking met KLM verantwoordelijk voor de maaltijden aan boord van vluchten van en naar Japan. De Japanse gerechten in zowel de KLM World Business Class als de Economy Class zijn door Tomikawa geïnspireerd. Uniek aan deze samenwerking is dat niet alleen de Japanse gerechten vanaf Schiphol door de chef ontwikkeld zijn, maar ook de Japanse gerechten op vluchten vanuit Japan naar Amsterdam. In Japan vinden onder zijn leiding workshops plaats om de zomer- en wintermenu’s samen te stellen en in lijn te brengen met de bereidingen vanaf Schiphol.

 

Foto's: Natascha Libbert