22
mei
2019
|
16:28
Europe/Amsterdam

KLM breidt uit in India

KLM breidt haar Indiase netwerk uit met de opening van Bangalore. Vanaf eind oktober 2019 zal de Indiase miljoenenstad drie keer per week bereikbaar zijn met een rechtstreekse KLM-vlucht vanaf Amsterdam. De vluchten worden uitgevoerd met de Boeing 787-9 (Dreamliner) met een capaciteit van 294 stoelen per vlucht.

 

De nieuwe KLM-vluchten zijn een uitbreiding van het India-netwerk van KLM, waar momenteel al gevlogen wordt op Delhi en Mumbai. De drie vluchten per week naar Bangalore bieden nog meer reismogelijkheden tussen Amsterdam en India. Tevens biedt KLM hiermee nog meer connecties aan tussen de Verenigde Staten en India via Amsterdam.

Tot voor kort werkte KLM intensief samen met haar partner Jet Airways op routes van en naar India. Per april 2019 heeft Jet Airways helaas alle vluchten voor onbepaalde tijd moeten opschorten. Als gevolg hiervan heeft KLM besloten om haar capaciteit naar India te vergroten om alternatieven voor onze klanten te kunnen aanbieden en aan de marktvraag te kunnen blijven voldoen.

KLM vliegt vanaf 28 oktober 2019 op maandag, woensdag en vrijdag tussen Amsterdam en Bangalore. De vluchten met de Boeing 787-9 bieden 30 stoelen in de World Business Class, 45 stoelen in de Economy Comfort Class en 219 stoelen in de Economy Class. Het vluchtschema ziet er als volgt uit:

  • KL0879 vertrekt van Schiphol om 11:05 uur, en arriveert om 00:50+1 uur lokale tijd in Bangalore, Kempegowda International Airport.
  • KL0880 vertrekt uit Bangalore om 02:45 uur lokale tijd, en arriveert de volgende dag om 08:25 uur op Schiphol.

 

De bestemming Bangalore

Bangalore (ook wel Bengaluru genoemd) is met haar bijna tien miljoen inwoners de derde grootste stad van India, na Delhi en Mumbai. De stad is gelegen in het zuiden van India en is de hoofdstad van de staat Karnataka. Bangalore is het vierde grootste technologiecluster in de wereld en staat ook wel bekend als het “Silicon Valley” van India. Naast dat het hiermee een aantrekkelijke zakelijke bestemming is, is Bangalore ook een uitstekend startpunt voor een reis door het zuiden van India. Vele toeristische bestemmingen, zoals bekende natuurparken, de stranden van Goa en de backwaters van Kerala, zijn eenvoudig vanuit Bangalore te bereiken.

 

Voorlopige sluiting van Colombo, Sri Lanka

Om Bangalore als nieuwe bestemming te kunnen openen moeten er in het KLM-netwerk wijzigingen worden doorgevoerd. Mede door de slotbeperkingen van Schiphol wordt KLM gedwongen eerder dan gebruikelijk haar portfolio met bestemmingen te herzien.

Per eind oktober zal daarom de rechtstreekse verbinding naar Colombo, Sri Lanka, voorlopig worden stopgezet. De afgelopen ontwikkelingen en economische vooruitzichten op Sri Lanka hebben ertoe geleid dat de vluchten naar Colombo commercieel onder druk staan.

KLM vloog vanaf oktober 2016 afwisselend twee tot drie keer per week naar Colombo in het winterseizoen. Passagiers met een ticket voor een vlucht van Amsterdam naar Colombo en vice versa met vertrek op of na 28 oktober 2019 worden naar het meest geschikte alternatief omgeboekt of financieel gecompenseerd.