Amstelveen,
15
november
2013
|
08:55
Europe/Amsterdam

KLM breidt samenwerking met Kenya Airways uit.

Samenvatting

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij KLM breidt de samenwerking met Kenya Airways binnen Oost-Afrika uit met het ondertekenen van een verstrekkende joint-ventureovereenkomst.

We zijn trots op deze volgende mijlpaal in de samenwerking met onze strategische partner Kenya Airways. Door deze langverwachte uitbreiding van de joint venture kunnen we onze samenwerking naar een hoger plan tillen. Daarnaast kunnen we met deze nieuwe stap onze passagiers een uitgebreider netwerk aanbieden in dit belangrijke deel van de wereld.
Pieter Elbers, Chief Operating Officer KLM
Ik ben trots op de langdurige en succesvolle samenwerking tussen KLM en Kenya Airways, niet alleen als aandeelhouders maar ook als zakelijke partners. Door onze aandacht op een beperkt aantal hubs in Europa te richten, zagen we vooral in de beginjaren van de joint venture een enorme groei in ons netwerk, waardoor we in Afrika konden uitbreiden. Met deze nieuwe fase versterken we onze positie om onze klanten uit de hele regio en in Europa nog beter van dienst te zijn.
Titus Naikuni, Group Managing Director en Chief Executive Officer van Kenya Airways

De overeenkomst is een belangrijke uitbreiding op het bestaande samenwerkingsmodel tussen de twee luchtvaart maatschappijen. Door de samenwerking voor passagiers- en vrachtvervoer kunnen KLM en Kenya Airways verdere commerciële synergiën doorvoeren, netwerken en dienstregelingen optimaliseren voor een betere bediening van de markt, en ervaringen en reisopties voor de klant verder verbeteren.

De uitgebreide samenwerking start 1 januari 2014 en de twee luchtvaartmaatschappijen voegen vier nieuwe routes toe aan het huidige aanbod, waarmee de joint venture tussen KLM en Kenya Airways in totaal zes routes aanbiedt.

De succesvolle samenwerking van KLM en Kenya Airways startte in 1995. In 1997 begonnen de maatschappijen een joint venture op de route Amsterdam-Nairobi en in 2008 werd de joint venture uitgebreid met vluchten tussen Jomo Kenyatta International Airport en Parijs-Charles de Gaulle. Momenteel verzorgen Kenya Airways en KLM een dagelijkse dienst tussen Amsterdam-Schiphol en Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi. Samen voeren de maatschappijen negentien wekelijkse retourvluchten uit tussen Nederland, Frankrijk en Kenia.

Vanaf volgend jaar wordt de samenwerking uitgebreid met de nieuwe routes Londen-Nairobi, Amsterdam-Entebbe/Kigali, Amsterdam-Lusaka en Amsterdam-Harare, en de route Amsterdam-Kilimanjaro/Dar es Salaam (onder voorbehoud van officiële goedkeuring). Hiermee voeren Kenya Airways en KLM gezamenlijk in totaal ongeveer 44 wekelijkse vluchten uit met een totale omzet van meer dan 500 miljoen USD.

De verbeterde samenwerking is gericht op het optimaliseren van de bestaande relatie, met het uiteindelijke doel het aantal vluchten tussen Europa en Oost-Afrika te verdubbelen.

De AIR FRANCE KLM Group vliegt momenteel naar 42 bestemmingen in Afrika en heeft daarbij een aandeel van 26,73% in Kenya Airways.

Het aantal KLM-bestemmingen op het Afrikaanse continent is in de loop der jaren gegroeid naar vijftien belangrijke steden. Samen met Kenya Airways worden er diensten uitgevoerd naar 43 bestemmingen op routes tussen Oost-Afrika en Europa. De uitbreiding op het Afrikaanse continent is een belangrijke pijler voor de AIR FRANCE KLM Group. Samen met partner Kenya Airways zal KLM haar positie in deze snelgroeiende, strategische markt verder versterken door middel van de uitbreiding van codeshareroutes en het invoeren van nieuwe routes.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release