Amstelveen,
07
februari
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM breidt capaciteit naar Caribisch gebied fors uit

én introduceert directe vlucht naar Ecuador

Samenvatting

KLM breidt de capaciteit van, en naar het Caribisch gebied fors uit door 2.600 extra stoelen per week aan te bieden. Deze uitbreiding gaat in met de winterdienstregeling 2011 op 30 oktober dit jaar. Daarnaast introduceert KLM vanaf die datum een directe vlucht naar Quito en Guayaquil in Ecuador.

President-directeur van KLM, Peter Hartman: “KLM zet voor het eerst in haar historie, meer dan een half miljoen stoelen op jaarbasis in naar het Carabisch gebied. Met deze forse uitbreiding van de capaciteit naar het Caribisch gebied biedt KLM de Nederlandse vakantieganger veel meer mogelijkheden”. KLM vertrekt vanaf mainport Schiphol negen keer per week naar Curaçao, dagelijks naar Bonaire, vijf keer per week naar Aruba en drie keer naar Sint Maarten. Op maandag en zaterdag voert KLM twee keer per dag vluchten uit naar Curaçao. De vluchten naar het Caribisch gebied worden uitgevoerd met een Boeing 747-400 en een MD-11.

Bovendien introduceert KLM met de winterdienstregeling 2011, een directe verbinding met Ecuador. KLM vervangt de vijf wekelijkse dienst van en naar Ecuador met een tussenstop op Bonaire door een drie wekelijkse directe vlucht naar Quito in combinatie met Guayaquil. Deze directe verbinding zonder tussenstop in het Caribisch gebied is een sterke verbetering voor passagiers omdat de reisduur aanzienlijk wordt verkort. KLM verstevigt hiermee tevens haar positie in de Ecuadoriaanse markt. De vlucht naar Ecuador wordt uitgevoerd met een Boeing 777-300 op woensdag, vrijdag en zondag.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws