Amstelveen,
20
oktober
2016
|
17:33
Europe/Amsterdam

KLM breidt aantal vluchten Buenos Aires uit

Samenvatting

KLM breidt het aantal vluchten tussen Amsterdam en Buenos Aires uit naar vijf vluchten per week. Van de Argentijnse hoofdstad vliegt KLM ook door naar Santiago, hoofdstad van Chili. Daarmee breidt KLM tegelijkertijd het aantal vluchten tussen Buenos Aires en Santiago uit met een extra vlucht.

De nieuwe vlucht naar Buenos Aires, die vanaf 31 oktober wordt uitgevoerd, vertrekt op maandag vanuit Amsterdam en vliegt op dinsdag weer terug vanuit Buenos Aires. Met vijf non-stopvluchten per week tussen de twee hoofdsteden verhoogt KLM haar stoelcapaciteit in beide richtingen met 25 procent.

 

Ik ben zeer verheugd dat de viering van 70 jaar sinds de eerste KLM vlucht van op Buenos Aires in 1946 samenvalt met deze uitbreiding van ons vluchtschema. Met deze uitbreiding verhoogt KLM haar aanwezigheid en investering in de groeiende Argentijnse markt. Daarnaast heeft KLM, dankzij succesvolle onderhandelingen deze week tussen de Argentijnse en Nederlandse overheid, het recht verworven om in de nabije toekomst een dagelijkse dienst uit te voeren. Dit betekent meer keuze voor KLM-passagiers die tussen Amsterdam en Buenos Aires reizen en voor KLM-passagiers die via Amsterdam naar de rest van de wereld reizen.
KLM President & CEO Pieter Elbers

KLM en Argentinië
Argentinië is wereldwijd de tweede grootste netto exporteur van agrarische voedingsmiddelen zoals tarwe, mais, bloem en plantaardige oliën. KLM heeft afgelopen zes jaar de capaciteit op Zuid-Amerika verdubbeld. Ook biedt KLM passagiers vanaf Zuid-Amerika uitstekende aansluitingen via Amsterdam naar China. Specifiek in Argentinië reizen jaarlijks vele duizenden passagiers naar de provincie Fujian (Xiamen) in China.