Amstelveen,
27
september
2017
|
09:04
Europe/Amsterdam

KLM blijft vliegen op Sint Maarten

Vluchtfrequentie naar Curaçao flink hoger

Samenvatting

KLM past haar vluchtschema naar het Caribische gebied aan met ingang van het winterseizoen 2017. Vanwege de huidige omstandigheden vliegt KLM in het winterseizoen, dat ingaat per 29 oktober 2017, twee keer in plaats van vier keer per week naar Sint Maarten met een cirkelvlucht via Curaçao. Het aantal wekelijkse vluchten naar Curaçao wordt flink verhoogd. 

KLM heeft al jaren een band met Sint Maarten en laat het eiland ook onder de huidige omstandigheden niet in de steek. KLM vliegt vanaf 29 oktober weer naar Sint Maarten, met een cirkelvlucht via Curaçao. Daarnaast verhogen we onze capaciteit naar Curaçao, Bonaire en Aruba, om onze klanten de gelegenheid te bieden naar de Cariben te reizen.
Pieter Elbers - President-directeur KLM

KLM vliegt straks niet meer rechtstreeks naar Sint Maarten, maar met een tussenstop op Curaçao. Met deze vluchten, die twee keer per week worden aangeboden, kan KLM blijven vliegen op Sint Maarten.

Vluchtfrequentie naar Curaçao, Bonaire en Aruba verhoogd

De vluchtfrequentie naar Curaçao wordt verhoogd. Momenteel vliegt KLM zeven keer per week naar dit Caribische eiland met een Boeing 747. Daar komt vanaf 15 november gedurende de rest van het winterseizoen een extra rechtstreekse wekelijkse vlucht bij met een Airbus A330. De toevoeging van de twee cirkelvluchten via Curaçao naar Sint Maarten komen daar nog bovenop. Van half december tot eind februari 2018 worden bovendien nog twee extra wekelijkse vluchten aangeboden. Hiermee wordt er in die periode twaalf keer per week naar Curaçao gevlogen. Dat betekent een flinke intensivering van het aanbod, aangezien KLM groot vertrouwen heeft in de vraag naar vluchten op deze bestemming.

Het aantal cirkelvluchten naar Bonaire en Aruba stijgt eveneens. Met een A330 vliegt KLM daar in het winterseizoen zeven keer per week naartoe, waar dat nu nog zes keer is.