Amstelveen,
19
juni
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM BioFuel Programma brengt ontwikkeling biofuel verder

KLM’s langste vlucht op duurzame biofuel ooit

Samenvatting

Na de eerste commerciële biofuel vlucht die KLM in juni 2011 heeft gevlogen, voert KLM vandaag de langste biofuel vlucht ooit uit. De KL705 vertrekt vandaag met een Boeing 777-200, onder andere met staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu aan boord, van Amsterdam naar de duurzaamheidstop Rio+20 in Rio de Janeiro, Brazilië. Het toestel vliegt deels op een duurzame brandstof die gemaakt is van afgewerkt frituurvet (Used Cooking Oil).

Ik ben trots op de support van Ahold, Heineken, Accenture, Philips, DSM, Nike, en Schiphol Group voor ons BioFuel Programma. De inzet van duurzame biofuel is namelijk één van de belangrijkste oplossingen om de luchtvaart te verduurzamen. Dit kunnen we alleen bereiken met partners die hun nek durven uit te steken.
Camiel Eurlings, managing director KLM
De luchtvaart staat aan de vooravond van een kleine revolutie. Dan kun je maar beter voorop lopen, zoals KLM. Diegenen die nu de natuur en het klimaat ontlasten, zijn de winnaars van morgen. Een snelle ontwikkeling van alternatieve, verantwoorde biobrandstoffen is daarom een must.
Johan van de Gronden, directeur Wereld Natuur Fonds
Accenture heeft een hoge ambitie om een duurzaam bedrijf te zijn en duurzame mobiliteit is daar een belangrijk onderdeel van. Wij zijn dan ook verheugd samen met andere Nederlandse bedrijven het voortouw te kunnen nemen en te investeren in een markt die grote impact kan hebben op de duurzaamheidsprestaties van zowel de luchtvaart als het Nederlands bedrijfsleven.
Anja Montijn-Groenewoud, Algemeen Directeur Accenture Nederland:
Ook is blij met deze mijlpaal. “Met het KLM BioFuel Programma laten bedrijven samen met KLM en SkyNRG hun leidende positie zien in duurzaamheid. Ik roep hierbij het Nederlandse bedrijfsleven op zich ook aan te sluiten om zo de ontwikkeling van biofuel te versnellen en een duurzame economie te stimuleren. Ik ga alles op alles zetten om Nederlandse ambtenaren voor dienstreizen vanaf 2013 zo veel mogelijk op biofuel te laten vliegen, evenals het regeringstoestel.
Joop Atsma, staatssecretaris

Daarnaast breidt KLM haar pioniersrol op het gebied van de ontwikkeling van duurzame biobrandstof verder uit. Al sinds 2007 werkt KLM samen met WNF-NL. KLM lanceerde vanmorgen een programma dat zij als eerste luchtvaartmaatschappij met SkyNRG heeft ontwikkeld. Hiermee stelt zij bedrijven in staat om een deel van hun vluchten op duurzame biobrandstof te gaan vliegen en daarmee de verdere ontwikkeling van biofuel te stimuleren. Prominente bedrijven zoals Ahold, Heineken, Accenture, DSM, Philips, Nike en Schiphol Group hebben zich vandaag aan het KLM BioFuel programma verbonden. Zij tonen hiermee hun leiderschap en nodigen andere bedrijven uit om dit voorbeeld te volgen.

Duurzame biofuel
De brandstof die KLM gebruikt, is geleverd door SkyNRG, het bedrijf dat KLM in 2009 met North Sea Group en Spring Associates is gestart. Inmiddels is SkyNRG wereldmarktleider in de opkomende markt voor duurzame kerosine, met leveringen aan meer dan 15 luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld.

KLM staat open voor het gebruik van verschillende grondstoffen voor het eindproduct mits ze voldoen aan diverse duurzaamheidscriteria, waaronder substantiële vermindering van CO2 uitstoot, minimale negatieve impact op biodiversiteit en de voedselvoorziening. Tevens voldoet alle biobrandstof die KLM gebruikt exact aan dezelfde technische specificaties als traditionele kerosine; er zijn dan ook geen aanpassingen nodig aan vliegtuigmotoren of de infrastructuur.

KLM is al zeven jaar op rij samen met Air France de meest duurzame luchtvaartmaatschappij wereldwijd in de zogeheten Dow Jones Sustainability Index.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws