Amstelveen,
16
juli
2012
|
13:28
Europe/Amsterdam

KLM biedt service in het Japans op Facebook en Twitter

Fans en volgers van KLM kunnen nu ook in het Japans KLM via Facebook en Twitter bereiken.

Met de toevoeging van de taalservice in het Japans, biedt KLM nu in maar liefst vijf talen service via social media. Klanten kunnen hun vragen via Facebook en Twitter stellen in het Engels, Duits, Nederlands, Spaans en nu ook in het Japans, 24 uur per dag, zeven dagen in de week.

Klanten kunnen via social media terecht voor diverse reis gerelateerde vragen, over bijvoorbeeld het selecteren van een plaats, het rebooken van een ticket, het annuleren van een reservering, of voor het maken van een reservering voor extra bagage. KLM doet er alles aan om haar klanten binnen een uur antwoord te geven en binnen 24 uur een oplossing te bieden.

De Japanse markt is van groot belang voor KLM. De uitbreiding met de Japanse taalservice past binnen KLM’s strategie om de social media service uit te breiden.

Voor meer informatie:
KLM Media Relations: mediarelations@klm.com 
+31(0)20-649 4545

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws